Speltakteken Scouts

Programmeren in Scratch: Pong!

Deze vrijdag zijn we aan de slag gegaan met programmeren bij de scouts met behulp van Scratch (https://scratch.mit.edu/explore/projects/all). Hier hebben we verschillende versies van Pong gemaakt, zo heeft groepje 1 een spel voor twee spelers gemaakt. Groepje 2 en 3 een spelletje voor alleen te spelen, waarbij groepje 3 bijvoorbeeld meerdere levels heeft gemaakt als een bepaalde score wordt bereikt.

Deze spelletjes kunnen ook door jullie gespeeld worden door de bestanden te downloaden en te uploaden in Scratch. Download de bestanden die hieronder staan en upload er eentje in de editor van Scratch door naar de volgende link te gaan: https://scratch.mit.edu/projects/editor/?tutorial=getStarted

Klik hierna op Bestand (File) -> Uploaden vanaf je computer (Load From Your Computer) -> Selecteer het bestand dat je wil proberen en laadt dit in. Druk nu op het groene vlaggetje om het spel te starten. In de spellen van groepje 2 en 3 kan er gespeeld worden door de muis te bewegen, waarbij de bal kaatser nu de muis volgt. Bij groepje 1 kan de eerste speler met pijltje omhoog en omlaag spelen en de tweede met de a en d toetsen. Wat is jouw highscore in ieder spel?

Pong in Scratch Scouts SFO

Pak eerst de bestanden die je met deze link kunt downloaden uit, zodat je ze kunt uploaden naar Scratch.

Geen reactie's

Geef een reactie