Wat als ik lid wil worden?

Dat horen we graag!
Meld je aan om te komen kijken via dit formulier en probeer het gratis!
Voor vragen stuur een mailtje naar [email protected]
.

Voor alle leeftijden:

Bij scouting is er voor iedereen iets te doen. Kijk bij jouw leeftijdsgroep wat er op jouw leeftijd bij scouting te beleven is.
5-7 jaar: bevers
Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!
7-11 jaar: welpen
Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘welpen’ genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.
11-15 jaar: scouts
Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij Scouting ‘scouts’ genoemd. De scouts gaan zeilen, ze koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.
15-18 jaar: explorers
Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij Scouting ‘explorers’ genoemd. Explorers bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.
18-21 jaar: pivo’s
Jongeren van 18 tot en met 21 jaar worden bij Scouting ‘roverscouts’ genoemd, maar bij SFO noemen we ze Pivo’s. Pivo’s organiseren hun eigen kampen en activiteiten en kiezen drie uitdagingen waarmee ze gedurende hun roverscoutsperiode aan de slag gaan.

Vrijwilligers:

Vanaf een jaar of 17 kun je staflid worden. Als staflid geef je leiding aan een van de jeugdlid speltakken en organiseer je de opkomsten, kampen en andere activiteiten samen met de rest van je stafteam.

Naast stafleden zijn ook andere vrijwilligers erg belangrijk voor onze groep. Zo hebben we ook mensen nodig voor het verenigingsbestuur, stichting, ondersteunende werkzaamheden, klusjes en meer. Lees hier wat je allemaal voor de groep kan betekenen. Mocht je geen tijd hebben om elke week / maand aanwezig te zijn, dan is plusscout misschien iets voor jou! Plusscouts zijn mensen die zonder ‘verplichtingen’ betrokken willen zijn bij de groep. Plusscouts organiseren onderling activiteiten zoals hikes, kampvuuravonden of een feestje. Dit alles op vrijwillige basis. Ook worden ze gevraagd als ondersteuning bij speltak- of groepsactiviteiten, denk hierbij aan vervoer van materiaal, voorbereidingswerk etc.

(Maatschappelijke) Stage:

Scouting is een uitstekende plek om voor je school (maatschappelijke) stage te doorlopen.
De Maatschappelijke Stage sluit naadloos aan bij de kerndoelstellingen van Scouting Nederland: bijdragen aan de ontwikkelingen van de jeugd en jongeren. Door samen actief te zijn, plezier te maken en verantwoordelijkheid te leren. Plezier maken staat wel voorop! Stuur ons zeker een berichtje als je interesse hebt.

I am test text for Call to action.