Speltakteken Pivo's

Wie:
Dames en heren
Leeftijd:
>18 – 23 jaar
Wanneer:
Vrijdag van 22:00u tot laat
Contact:
[email protected]

Pivo’s

De Pivo’s van Scouting Fons Olterdissen vormen de speltak die binnen onze groep “De Pivo’s ” wordt genoemd, Scouting Nederland noemt ons sinds 2010 “Roverscouts”.

Pivo is een samenvoegsel van “Pionier(ster)” en “Voortrekker”. Dit zijn de vroegere benamingen. “Pionier” of “Pionierster” was de oude naam voor een meisje en “Voortrekker” de oude naam voor een jongen in deze leeftijdsgroep.

De naam pivo werd gebruikt voor een lid van de jongerentak van een landscoutinggroep. Maar bij andere groepen in Nederland wordt in plaats van “pivo” ook wel de naam “stamlid” gebruikt. Sinds een besluit van de landelijke raad in 2010 heten Pivo’s tegenwoordig Roverscouts

Een eenheid van pivo’s wordt een stam genoemd.

Interessante woordspeling is overigens dat het woord “pivo” Tsjechisch is voor “bier”.

 

Wij organiseren zeer diverse opkomsten. Zo organiseren wij vaker een quiz, waarbij de kennis van ieder lid aan de tand wordt gesteld. Maar er wordt ook wel eens een tocht gelopen of gefietst. Daarnaast hebben we ook activiteiten waar men niet direct aan denkt als ze scouting horen. Zo hebben wij een jaarlijkse filmnight, waar we gezellig met zijn allen film kijken. En ook een jaarlijkse LAN-party die elk jaar druk bezocht wordt.

 

Vindt je dit wel heel gezellig klinken? Kom dan een keertje langs!