Speltakteken Shanti's

Wie:
Meisjes
Leeftijd:
7 – 11 jaar (groep 4 tot en met 7)
Wanneer:
Zaterdag van 09:30u tot 11:30u
Contact:
[email protected]

Meer Info

Ons Stafteam

img 20210807 214355 9146375945619213495463

Ons stafteam telt momenteel 5 leden en bestaat uit: Fabrice (contactpersoon ouders en teamleider), Karlijn, Ellen, Ward en Tom. Iedere week beleven we samen veel lol en proberen we een leuke en uitdagende opkomst voor de kinderen te maken!

Shanti’s

De Shanti’s zijn meiden van 7 tot 11 jaar oud die iedere zaterdag bij elkaar komen op het clubgebouw voor een nieuw avontuur. De activiteiten die we doen zijn heel divers. De ene keer gaan we lekker koken of knutselen terwijl we de andere keer een super vet spel in het bos spelen. En natuurlijk gaan we ook een paar keer per jaar op kamp!

Op deze pagina lees je meer over onze speltak en wat wij allemaal doen!

 

Spelen in de Jungle

De opkomsten van de Shanti’s spelen zich af in het thema van Jungleboek. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld.

Tijdens de opkomsten komt het thema terug bij de opening en sluiting, de aankleding van het lokaal en de bijnamen van de stafleden. Soms wordt ook tijdens het programma teruggegrepen op het jungleboekthema. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van andere thema’s en onderwerpen tijdens de programma’s en gieten we elk kamp in een eigen (vet) thema.

 

Een keertje komen kijken?

Dat kan! We hebben elke week op zaterdagochtend van 9.30u tot 11.30u opkomst. De opkomst houden we normaal gesproken op de Slek (ons clubgebouw). Wil je een keer komen kijken? Dan ben je van harte welkom! Je mag vier keer gratis meedraaien en kan daarna beslissen of scouting iets voor je is of niet. Neem vooraf even per mail contact met ons op, zodat we alvast kunnen vertellen wat voor programma we gaan doen en waar we verzamelen.

Onze Agenda

Calendar

Juni 2023

zaterdag 3 juni 10:30 – zondag 4 juni 16:00

Overnachting + zwemmen
Meer informatie over de overnachting en het zwemmen volgt nog.

vrijdag 9 juni

18:15 – 19:45
Opkomst met de welpen
De Slek

Meer informatie volgt nog.

18:30 – 19:30
ZK ouderavond
De Slek

zaterdag 10 juni

Hele dag
Geen opkomst

zaterdag 17 juni

09:30 – 11:30
Gewone opkomst
De Slek, Maastrichterweg 5

Bekijk de hele agenda hier

Laatste Nieuws

  • Zaterdag 22 april zijn we op pad gegaan in onze eigen wijk + een stukje Gronsveld. Door de hele wijk liggen verschillende geocaches verstopt. Vaak zijn dit kleine buisjes met daarin een piepklein logboekje. In 3 groepjes probeerden we zo snel mogelijk vier geocaches te vinden en te loggen. Als eerste stippelden we op een kaart een strategische route uit.......

  • Zaterdag 15 april was het zover! Met maar liefst drie speltakken bezochten we Gaiazoo in Kerkrade. De Kidsparty bestaat dit jaar 10 jaar, reden voor een feestje tussen de beesten! We hebben veel dieren gezien zoals leeuwen, olifanten, en niet te vergeten: de stokstaartjes. Daarnaast waren er nog vele andere feestelijke spelletjes en activiteiten te beleven, zoals broodjes bakken op......

  • Zaterdag 8 april –  Het is een bijzondere opkomst, want ouders  en familieleden zijn vandaag uitgenodigd voor een paasbrunch op de Slek! De Shanti’s die aan de slag zijn met het basisinsigne, hebben in de ochtend het eten bereid: een groentesoep, broodjes gezond en lekkere vanillepudding. En de Shanti’s die aan de slag zijn met het showinsigne, hebben tijdens de......