Speltakteken Shanti's

Wie:
Meisjes
Leeftijd:
7 – 11 jaar (groep 4 tot en met 7)
Wanneer:
Zaterdag van 09:30u tot 11:30u
Contact:
[email protected]

Meer Info

Ons Stafteam

img 20210807 214355 9146375945619213495463

Ons stafteam telt momenteel 5 leden en bestaat uit: Fabrice (contactpersoon ouders en teamleider), Karlijn, Ellen, Ward en Tom. Iedere week beleven we samen veel lol en proberen we een leuke en uitdagende opkomst voor de kinderen te maken!

Shanti’s

De Shanti’s zijn meiden van 7 tot 11 jaar oud die iedere zaterdag bij elkaar komen op het clubgebouw voor een nieuw avontuur. De activiteiten die we doen zijn heel divers. De ene keer gaan we lekker koken of knutselen terwijl we de andere keer een super vet spel in het bos spelen. En natuurlijk gaan we ook een paar keer per jaar op kamp!

Op deze pagina lees je meer over onze speltak en wat wij allemaal doen!

 

Spelen in de Jungle

De opkomsten van de Shanti’s spelen zich af in het thema van Jungleboek. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over vogels en Raksha weet weer veel over de verschillende dierensporen in de jungle. Met Marala zingen de welpen een leuk liedje en met de schildpad Oe leren ze alles over de onderwaterwereld.

Tijdens de opkomsten komt het thema terug bij de opening en sluiting, de aankleding van het lokaal en de bijnamen van de stafleden. Soms wordt ook tijdens het programma teruggegrepen op het jungleboekthema. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van andere thema’s en onderwerpen tijdens de programma’s en gieten we elk kamp in een eigen (vet) thema.

 

Een keertje komen kijken?

Dat kan! We hebben elke week op zaterdagochtend van 9.30u tot 11.30u opkomst. De opkomst houden we normaal gesproken op de Slek (ons clubgebouw). Wil je een keer komen kijken? Dan ben je van harte welkom! Je mag vier keer gratis meedraaien en kan daarna beslissen of scouting iets voor je is of niet. Neem vooraf even per mail contact met ons op, zodat we alvast kunnen vertellen wat voor programma we gaan doen en waar we verzamelen.

Onze Agenda

December 2023

zaterdag 9 december

09:30 – 11:30
Gewone opkomst
De Slek

zaterdag 16 december

Hele dag
Winterfair (groep)
De Slek

Meer informatie volgt nog. De reguliere opkomst vervalt.

zaterdag 23 december

Hele dag
Kerstactiviteit (hele dag)

Meer informatie volgt nog

Bekijk de hele agenda hier

Laatste Nieuws

  • 4 en 5 november – De blaadjes begonnen weer van de bomen te vallen, dus het was weer tijd voor het Najaarskamp van de Shanti’s! Ditmaal stond het kamp in het teken van uitvinders. Op zaterdagochtend verzamelden iedereen om half elf op de Slek en werden de kinderen verwelkomd door Uitvinder Tennisbal. Deze uitvinder wilde dolgraag als z’n uitvindingen en......

  • Zaterdag 14 oktober – vandaag zijn de Shanti’s gaan knotsballen! In het eerste deel van de opkomst mochten de Shanti’s hun eigen knotsbal maken en kregen ze opdracht om met hun team een spandoek te maken. In het tweede deel gingen de vier teams tegen elkaar strijden. Iedere ronde speelden twee teams een potje knotsbal tegen elkaar. De andere twee......

  • Zaterdag 30 september – vanochtend zat Tom al vroeg in de appelboom op ons terrein, want we gingen vandaag appelmoes maken! Nadat de kinderen alle ingrediënten hadden verzameld, gingen ze heel ijverig aan de slag met het schillen en snijden van appels. Na een uurtje waren de ketels voldoende gevuld en maakte Jos er met kaneel, water en suiker lekkere......