Online opkomst 27-03-2020 Wakkerdam

Wakkerdam, een rustig dorpje waar overdag nooit iets aan de hand is. Maar niets is wat het lijkt, want iedere nacht verandert een deel van de bewoners in het dorpje in een bloeddorstige weerwolf, en iedere nacht valt één van de dorpelingen aan de weerwolven ten prooi…

Dit favoriet kampvuurspel werd afgelopen vrijdag door de scouts gespeeld. Dit keer in een online chatbox, gemaakt door onze webmaster   !! hulde !!

Na het eerste slachtoffer wilden de Wakkerdammers maar één ding: WRAAK!! Onder hun dorpelingen waren weerwolven aanwezig en die moesten boeten… Snel werd een (online) dorpsberaad gehouden waarin de dorpelingen hun verdachte middels een poll aanwezen. En ze kozen… de verkeerde… Het was de onschuldige jager. De jager deed nog een laatste poging om een weerwolf mee zijn graf in te nemen. Helaas, helaas, ook dit bleek een onschuldige burger te zijn. Na deze eerste bloederige ronde was de toon van het spel gezet…

Elke nacht sloegen de weerwolven hun slag en vulde ze hun buikjes. Overdag werd het ooit zo vredig Wakkerdam verstoord door heftige dorpsraden. De ene online poll na de andere… Iedereen moest eraan geloven, de ziener, cupido, de heks, ja zelfs beide geliefden overleefden dit spel niet. Na 7 spannende en bloederige speelrondes was het dorp uitgemoord en zegevierden de weerwolven.

Het was wederom een geslaagde online scoutsopkomst, getuige ook de foto’s die spontaan door de ouders gedeeld werden. Bedankt voor deze leuke opkomst!!

Lees hieronder ook de ervaring van een scout, ditmaal geschreven door Skye:
Vrijdag hebben de scouts online een spel gespeeld, de weerwolven van wakkerdam.
We moesten wachten tot iedereen online was, toen iedereen er was kregen we eerst uitleg daarna ging het spel beginnen.
toen kregen de weerwolven een eigen chatbox en konden zien wie allemaal een weerwolf was en gingen overleggen wie dood moest.
Er waren ook nog een heks, cupido en de burgers.
Iedereen kreeg een eigen chatbox behalve de burgers.
Gerard vertelde dat we konden stemmen wie we dachten dat de weerwolf was.
Er kwam een poll in beeld daar in konden we stemmen.
Na het stemmen was er blijkbaar een arme burger gestorven, zo ging het spel een tijdje verder.
Het werd steeds spannender, op het einde van het spel hadden de weerwolven gewonnen.
Ik had dit spel nog nooit gedaan, maar op een gegeven moment snapte ik het en was het geweldig om het voor de eerste keer online te spelen nu nog een keer in het echt bij een kampvuur.
Het was super leuk!

Geen reactie's

Geef een reactie