Groepsfoto

Welpen op weekend

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse welpen weekend!

Zaterdag ochtend werden de welpen verwacht in de Roserije. Hier kregen ze de taak om doormiddel van een speurtocht te ontdekken wat we ‘s middags zouden gaan doen. Nadat ze op meerdere plekken langs de route letters hadden verzameld moest er gepuzzeld worden. Dit was nog een aardige klus want het was een lang woord! We gingen naar de kinderboerderij!!

De mensen van de kinderboerderij op Daalhof hadden een programma voor ons verzorgd. De welpen hebben op de kinderboerderij het kippen en eenden verblijf verschoond, ze hebben de stokstaartjes uitgedaagd door pindakaas en jam in hun verblijf te smeren en bovendien mochten ze de alpaca’s voeren. Het was een super leuke middag waarbij we veel plezier hebben gehad.

Toen we terug waren op de slek had iedereen wel een pauze verdient. We hebben wat spellen gespeeld, stoelendans gedaan en ervoor gezorgd dat we een plek hadden om te slapen. En tegen de tijd dat dit allemaal gedaan was stond er een heerlijke pan macaroni klaar voor ons.
Vol energie vertrokken we vervolgens op een excursie naar het donkere bos. Hier moesten de welpen sluipen van post naar post om zoveel mogelijk “dieren” te verdienen. Hiervoor moesten de welpen al hun kennis inzetten want die kaartjes kregen ze niet zomaar mee. Na deze excursie moesten we natuurlijk opwarmen. Hoe kan dit beter dan bij een lekker kampvuur!

Zo als jullie kunnen lezen was het een lange dag. Toen iedereen lekker in zijn slaapzak was gekropen is er nog een film opgezet (het jungle book) maar daar hebben de meeste welpen bijzonder weinig van meegekregen.

Zondag ochtend waren de meeste welpen alweer rond de klok van zeven aan de dag begonnen. Dit vroeg natuurlijk om een ochtend wandeling met ochtend gymnastiek boven op de beverberg. Toen we helemaal wakker terug kwamen op de slek stond er een lekker ontbijtje klaar. De rest van de dag hebben we besteed aan een sport en spel dat nog werd onderbroken door een pannenkoeken lunch.

De tijd was om gevlogen want het was opeens twee uur. Dit betekende dat iedereen alweer naar huis moest. Iedereen is volgens ons voldaan naar huis gegaan en wij vonden het zelf een super leuk weekend dankzij de welpen!

De foto’s van het weekend zijn te vinden onder Welpen -> Foto’s -> Welpen Weekend 2019, of klik hier om er direct heen te gaan.

Tot volgende week!

 

1 Reactie

Geef een reactie