Speltakteken Welpen

WeKa ZK2004

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij.   

Het Mr Zap Welpen-Kabouter Bivak in Teuven begon op 24 juli 2004

Zaterdag 24 juli vertrokken we dan eindelijk om bij Mr Zap op bezoek te gaan. De kennismaking met de boerenfamilie waar we te gast was hartelijk, We kregen allemaal een kommetje met pudding. We maakten ook kennis met Mr Zap. Een ‘dikzak’ die voor de grote TV de hele dag maar aan het zappen was, met naast zich een grote zak chips en blikjes suikerrijke cola. Nadat we afscheid hadden genomen van de ouders gingen we met de bagage naar binnen om een slaapplekje uit te zoeken. Zo’n luxe zijn we nog nooit op kamp tegen gekomen. Het werd tijd om de omgeving te ontdekken. Onderweg kwamen we een helling tegen die de broeken naar een wasmachine deed verlangen. Bij terugkomst hadden de oude stafleden Claudia en Inge voor een heerlijke maaltijd gezorgd. Als avondspel moest er geraden worden welke TV-programma je was. Op de rug kreeg je een briefje en met vragen te stellen aan de anderen moest je het dan raden. Robby was ‘de zwakste schakel’. Even rond het vuur zitten en…. naar bed.
Tweede dag: Het was heerlijk weer en dat maakte het mogelijk dat we elke morgen buiten konden ontbijten. Meestal was dat ook het tijdstip dat de koeien en één stier in polonaise langs kwamen. Het was de dag van de grote dagtocht. Hier en daar was er pauze en lag het brood op ons te wachten. Als avondeten hadden we barbecue. En omdat we niet moe genoeg waren was het avondprogramma disco in de kelder.
Derde dag: Arno zorgde, nadat hij weer de trompet misbruikt had, voor de ochtendgymnastiek. Vandaag was het de dag van knutselen en andere creatieve bezigheden. Zo werd deze dag een placematje gemaakt als herinnering aan het Bivak. We gingen ook volop in de rage mee van scoubidoe. De een leerde het de ander. Er waren ook diverse waterspelletjes, maar dat viel door de regen een beetje in het water. De gehaktballen voor het avondeten waren weer waren van de hand (neem dit niet te letterlijk op) van Jacques. ‘s Avonds was er een avondspel van enge wezens die op hun zwakke plekken afgetikt konden worden.
Vierde dag: Eén van de kamptradities is dat we gaan zwemmen. Dit keer gingen we naar Mosaqua te Gulpen. Het kampgebouw ligt er op zo’n moment er stil bij. Toch niet helemaal want enkele europese topkoks waren naar het kampgebouw gekomen om onder leiding van Odette (en mindere mate van Chess) een geweldig koud- en warmbuffet klaar te maken. En dat dit géén kwestie is van “eten en dan weer spelen” mag duidelijk zijn. Eerst handen wassen, staren naar de buffettafel en dan beschaafd eten. Voor de momenten tussen de gangen door kon een puzzel op de achterkant van de placemat opgelost worden. Na deze maaltijd gingen we in het bos een stok zoeken om bij terugkomst stokbrood boven het vuur klaar te maken.
Laatste dag: De laatste dag was al snel aangebroken. Na het ontbijt en opruimen hadden we een handelsspel. Op enkele plekken kon je punten verdienen en met die punten kon je dan spullen kopen. Die spullen kon je ook weer doorverkopen waarbij het de bedoeling was om ze voor meer te verkopen dan je ze gekocht had. Enz. enz. Voor het laatste programm gingen we weer naar het bos. Hier deden we een natuurspel waarbij we opdrachten kregen die in het bos opgelost konden worden. Terug bij het gebouw stonden de ouders al op ons te wachten. Het was tijd voor de sluiting, het einde van het Bivak.
 {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157657042018562{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie