Speltakteken Welpen

Onderbouw ZK2008 – Welltown

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo.
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij…   
De eerste foto’s uit Welltown; het kamp van de Bevers, Kabouters en Welpen. Zondag 6 juli 2008 vertrokken de indianen en cowboys met hun ijzeren paarden naar Welltown.

Daar werden ze begroet door de sheriff, Peewee genaamd. en opperhoofd Grote Bever. Vanaf Hoeve de Aar gingen ze, na afscheid te hebben genomen, per huifkar naar Welltown. Daar zag het allemaal goed en vredig uit, behalve de Jail. Genoeg spelen om te spelen, Er was zelfs een muurkrant. Daarop stond te lezen dat Peewee Goudhaartje (de dochter van Grote bever) wel erg leuk vond. Overdag werden dromenvangers gemaakt en groepen ingedeeld. ‘s Avonds was er kampvuur, en daarna lekker slapen.

Zodra de eerste zonnenstralen de prairie aanraakten begon Welltown op gang te komen. Maar ojee, wat was dat, er waren boeven ontsnapt uit de gevangenis van Xhoffytown, en die moesten worden gevonden. Dat was wel even schrikken. Bij de opening kwam de postbode vrolijk een pakketje brengen, maar die vrolijkheid veranderde al vrij snel, want in de tussentijd werd de hele postkoets gestolen! Dit bleken de gezochte rovers te hebben gedaan. En in die postkoets bevond zich hele belangrijke post. Een poststuk over eigendomsrechten van grond. En die was bestemd voor Grote Bever, en niet voor de rovers.
Goudhaartje maakte het pakketje open, en daar bevond zich de dagtocht in. Die dagtocht ging over de mijnwerkers in Heerlen. Iedereen werd gevraagd tijdens de dagtocht uit te kijken naar sporen van die postkoets en de rovers. Maar gelukkig waren er flitspalen onderweg, misschien dat op die foto’s iets te zien was. Onderweg waren er diverse posten. Ook had je de eetpost en daar werd geraden wat er in de knapzak zit.
Terug in het gebouw was het even pauze. Het begon toen pas echt met heftige regenbuien. Ook was er eten, afwassen en ‘s avond een leuke film… over het wilde westen.
En toen moest de postbode weer naar huis gaan om te werken….
 {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157657063078125{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie