Speltakteken Plusscouts

Stafuitje 2009

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo.
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij…   
Zaterdagavond 21 november 2009 was er het jaarlijks Uitje voor staf- bestuursleden en hun partners, als dank voor hun inzet van het afgelopen jaar. Dit jaar gingen we naar de binnenstad om een moord op te lossen. 22 Personen namen een deel of geheel hier aan deel.

Afgesproken was voor het Dinghuis. Als verwelkoming was er voor iedereen een lekkere wafel. Toen het gezelschap compleet was werd de groep in twee rechercheteams ingedeeld en werden geïnformeerd over de moord die gepleegd was.

Enig voorwerk was al verricht. Plekken waar informatie te vinden was, waren al gemarkeerd op een plattegrond. Bij één spel ontbrak deze plattegrond maar werd opgelost met de digitale camera waarmee op de route ingezoomd kon worden. Krantenknipsels en uitreksel uit het bevolkingsregister waren ook al bijgevoegd.

Natuurlijk moesten de twee rechercheteams ook zelf informatie verzamelen. Op gevelstenen waren aanwijzingen te vinden en moest ook telefonisch informatie ingewonnen worden.
De collega’s Wolfs en van Dongen hebben een auto ter beschikking om in de stad alibi’s te controleren en andere informatie te verzamelen. De luxe van een auto hadden onze rechercheteams niet. Eén groep had een ezel ter beschikking, maar die kunnen best wel eens stijfkoppig zijn, ook al werden ze vriendelijk geaaid. De andere groep koos om alles te voet af te leggen, of een stukje met een roltrap mee te liften.

De nadruk van het spel lag op goed lezen en na te denken. En heel veel overleggen.
Speuren maakt honger. In Chalet Bergrust was er een lekker buffet voor ons gereserveerd met onder nadere grottenchampignons. In enkele rondes verplaatste zich dit heerlijk eten van de buffettafel naar de vele hongerige magen.

Het chalet bleef speciaal voor ons open zodat we gezellig konden blijven zitten. De creatieve stafleden speelde er ook spelletjes.
Om 24:00u werd, zelfs voor ons, het chalet gesloten. Stiekem had het ingehuurde barpersoneel de klok iets vooruit gezet. Zo heel veel maakte dat ook niet uit, het was weer een mooi aangenaam Uitje geweest met een goede afronding !
Het ene team had de moord weten op te lossen, het andere team had er iets meer moeite mee. Floris Wolfs en Eva van Dongen hoeven nog even niet ontslagen te worden. En de staf- en bestuursleden? Die mogen lekker bij onze groep blijven, want daar zijn zij keien in !

Met dank aan Margriet en Liesbeth voor de organisatie van deze avond!
  {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157658302961525{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie