Speltakteken Plusscouts

Scout-In ’09

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij.   

Scout-In09 “Be There!”

18 – 20 september 2009 Boxtel

De Scout-In is een tweejaarlijks evenement voor alle kaderleden van Scouting Nederland. Het is een weekend vol activiteiten en feest. In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. Scout-In09 zal daarom alle handvaten bieden aan de kaderleden om het feestjaar in te gaan.
Met bovengaande tekst en de vele verhalen uit eerdere Scout In’s waren er weer veel mensen (20) uit onze groep die er naar toe wilde gaan. Van alle “afdelingen” uit onze groep waren er mensen aanwezig (alle speltakken, beide besturen, PlusScouts). ‘s Middags werden door Raymond, Angelique en Rebo de boodschappen gedaan en materialen ingeladen.
De Scout In was begonnen. Hier volgt een verslag met foto’s van Jos, Angelique en Rebo. Foto’s die op de officiële website van de Scout In staan waar onze mensen op te zien zijn, is hier hier te bekijken. En de plattegrond van het terrein en een programmaoverzicht is hier te zien.

In groepjes werd er verzameld en er naar toe gereden. Om 16:07u vertrok de eerste auto met Rebo, Raymond, Jos, Rindert, Nicole. Iets later Chess en Angelique met de aanhanger. Angelique nam deel aan de opening en moest er al eerder zijn. De eerste auto bracht, traditie, een, bezoek aan de Mc Donalds in Nedeweert. In de tussentijd vertrok Redo en Fanny vanuit Beek, vanuit Eindhoven Roel, Gerard, Chiara, Gerbrand en Wouter. En om 18:00u vertrok vanaf de Slek (voor de eerste keer) Martijn, Liesbeth, Robby en Simone. Zaterdag kwamen Sylvie en Claudia ook.

De eerste die van onze groep aankwamen hadden geen wachtrijen. Die later aankwamen hadden dit wel. Het grootste deel van de groep had elkaar al snel gevonden. Effetjes wat hobbeltjes wegwerken voor de polsbandjes maar toen waren we ook binnen. Op het terrein gingen we eerst onze twee tenten opzetten, één om in te slapen en de ander voor de aanhanger. Toen naar de openingsact.
We stonden helemaal vooraan. De opening had voor onze groep een speciaal tintje want Angelique was één van de drie danseressen die de openingsact deed. Het was ook de introductie van de Scoutfit, zoals het uniform nu heet.
Hierna volgde meer mensen op het podium. Onder andere de “hoofdorganisatoren” (die vertelde dat iedereen er veel zin in had) de voorzitter van Scouting Nederland (die zei dat we allemaal geweldig waren), werd het Engelstalig jubileumlied ‘Hello World’ gezongen door Elisa en tot slot speelde een band.
Ondertussen was onze groep compleet aanwezig, effe knuffelen…
De feestavond kon beginnen. In diverse tenten was diverse muziek. Om 24:00u was de muziek echter alweer uit en zo trok iedereen naar de subkampen. Daar, en op de rest van het terrein, heeft het nog tot de kleine uurtjes geduurd.

Een uurtjes zal het die nacht toch stil zijn geweest op de sukampen. Langzaam, kwam de dag weer op gang. In onze tent hadden we niet echt veel ruimte. Buiten was er meer ruimte. Het toilet en wasgelegenheid was kortbij. Naast onze tent hielden we een ontbijt.
Roel is onze eerste PlusScout. Hij was nog nooit geïnstalleerd en zou dit wel graag willen. Op de Scout In was voor het eerst de Scoutfit te koop. Scoutfit is de vervangende naam van uniform. Groepsvoorzitter Chess nam de belofte af en Roel beloofde zich aan de PlusScoutswet te houden. De insignes werden opgespeld en zoon Gerard mocht zijn vader de das om doen.
Op weg naar de vele aangeboden informatie en doe-activiteiten. Iedereen heeft verschillende interesses en daarom struinde onze groep in kleine groepjes het terrein af. Sylvie en Claudia waren inmiddels ook aangekomen.

Voor de lunch was om 13:00u bij de tent afgesproken. Even bijpraten wat we gezien hadden, anderen gingen hun schoenen poetsen of badges opnaaien. Simone en Chiara raakte in elkaar verstrikt.
Hierna werden de activiteiten hervat. Heerlijk warm weer was het. Weer om soms even te relaxen. Maar er kwam ook iemand op bezoek die weinig kans kreeg om te relaxen…
Maxima! De beschermvrouw van Scouting Nederland. Zij kwam namelijk een bezoek brengen aan de Scout In. Alles was geregeld. Een zorgvuldig uitgestippelde route, een pionierwerk als scoutingsymbool, camera’s op een verhoging, een persvak en voor het geval Maxima de weg zou kwijt raken had ze een GPS in de handen gedrukt gekregen.
Toen ze aankwam was het een drukte. Ze liep niet alleen en aanspraak had ze genoeg. Ze was omringd met mensen met “oortjes” die niet aangenomen waren vanwege hun rijke gevoel voor humor (Gerard had nog een poging gedaan). De pers in het persvak bleef daar netjes staan zodat scoutingleden vóór het persvak de mooiste foto’s wisten te maken. Het was vrij stil. Toen iemand uit het toegestroomde publiek riep “Maxima, we love you” kon ze dat met een brede lach waarderen.
Maar er was nog zoveel meer te doen bij de Scout In. Survivaltechnieken en vele leerzame spellen. Later, met een muziekbandje op de achtergrond en met wat drinken zittend op het gras, had het veel weg van een festival.

Zo aan het einde van de middag, begin van de avond was het tijd om te eten. Macaronie, groente en vla als toetje. Paar mensen hielden zich bezig met het klaarmaken van het eten, anderen hadden andere lekkere bezigheden. Sylvie, Claudia en Simone namen afscheid van ons, zij moesten weer terug naar Maastricht. Na het eten was er de afwas waarbij een taak bestond uit het vasthouden van de afgewassen afwas.
Als hoofdgast op het podium was er Jeroen van den Boom, een van de Toppers. De meeste scouts was dat goed bevallen.
Hierna gingen de feesttenten weer open met elke tent ander aanbod. De een bevalt dat beter dan de ander. Even waren we elkaar kwijt, maar gelukkig was de club aan het einde van de avond toch weer behoorlijk compleet. De laatste zeer volle en warme vochtige tent (geen foto) waar we ingingen was een echt moment van samenzijn, zo op elkaar gedrukt.
Terug bij de tent was het nog even zitten. Vrij gelijktijdig werden de slaapzakken opgezocht. Niet dat het daarna direct stil was…..

De volgende ochtend bood Fanny aan om eieren te bakken. Reden genoeg om op te staan. Niet voor Gebrand, die werd enkele tenten verder afgeleverd…
Liesbeth moest ons verlaten. Zondagochtend waren er weer diverse activiteiten te doen. Adje was er ook. Er was gevraagd om zaterdag een groepsdas in te leveren. Die werd zondag nog even opgezocht.
Er was ook een plek waar een groepsfoto gemaakt kon worden en die we dan meekregen in een keurig mapje.
Terug bij de tent werd alles snel afgebroken en opgeruimd en konden we ons opmaken voor de sluiting.
Bij het podium was het nog even wachten voordat het begon, werd er naar elkaar gemept en was iemand haar uniformblouse aan het zoeken.
Met het nodige trommelgeluid kwam de nodige gebaksdozen te voorschijn en was er voor iedereen een lekker gebakje. Gerda, die we kennen van de Esta’s, was één van de mensen die dit gebak uitdeelde. De sluiting was een terugblik op het weekend.
Het verlaten van het Scout In terrein was met een aanhanger nog niet zo gemakkelijk. De koppeling tussen juiste aanhanger en juiste auto van de 7000 bezoekers was niet echt eenvoudig en snel gebeurd. We dachten dat Martijn al naar huis was en dus was er plaatsgebrek voor één persoon, dus moest er iets verzonnen worden. Uiteindelijk bleek Martijn ergens aan de praat geraakt te zijn 🙂

Maar de Scout In was voor ons nog niet afgelopen want de liefhebbers hadden een uitnodiging ontvangen voor de Scout-in Afterparty in Eindhoven, bij Gerard thuis. Daar werd in de tuin een barbecue gehouden en dat was een waardige afsluiting van de Scout In, met dank aan allen die hier aan hebben bijgedragen!
en nu tijd om te slapen !

 {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157658298802991{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie