4A71A9A8 C1FA 41EE 9038 E44C35D3879E wpp1649402194265

Gilwell training afgerond door onze voorzitter

Werken aan ontwikkeling. 

Afgelopen week heeft onze voorzitter Stèfan zijn Gilwell-training succesvol afgerond. De training begon met een kamp van een week in het prachtige Duitse Brexbachtal. Na deze week heeft hij een half jaar gewerkt aan zijn opdracht.
Met dit mooie resultaat heeft Stèfan de Gilwell-das en de Gilwell-kralen verdiend. De Wood Badge is een onderscheidinsteken bestaande uit twee kralen (ook wel klompjes genoemd) aan een leren veter. Deze kralen worden over de das gedragen. 

Stèfan mag zeer trots zijn op het succesvol voltooien van de training en we hopen dat hij tijdens zijn vrijwilligerswerk als o.a. voorzitter van Scouting Fons Olterdissen, maar ook in de rest van zijn leven, veel baat zal hebben bij de opgedane kennis en ervaringen.

 

Wat is de Gillwell-training?
De Gilwell-training bestaat al sinds 1919, en wordt sindsdien wereldwijd uitgedragen. In Nederland hebben inmiddels meer dan 500 Gilwell-trainingen plaatsgevonden. Gilwell is een avontuur waarin je samen met andere padvinders stilstaat bij jezelf en jouw rol in een team of groep. Tijdens de training oefen je het ontwikkelen van nieuw gedrag of het versterken van je kwaliteiten. Na de training ga je een half jaar aan de slag met een opdracht. Thema’s die regelmatig terugkeren in de leerervaringen van Gilwell-deelnemers zijn o.a. zelfsturend vermogen, uitdrukkingsvaardigheid (assertiviteit), leidinggeven, functioneren in teamverbanden en ontwikkelingsgerichtheid (zelfinzicht). 

“Gilwell is een unieke ervaring! Ervaringen die je zelf moet beleven om te begrijpen. Ik raad iedereen aan om er aan deel te nemen.” aldus Stèfan.

 

Voor meer informatie: https://gilwell.scouting.nl/gilwell-traditie 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie