parafectus

Zomerkamp Welpen-Shanti’s 2018: Parafectus Escalitus!

Verslag door Fabrice

Dit jaar zijn we op een zeer geheime missie gegaan. Het levensgevaarlijke virus Parafectus Escalitus sloeg steeds vaker toe, dus Professor Beta en Generaal Alfa hadden dringend onze hulp nodig. Wij waren namelijk de enige mensen die niet meer geïnfecteerd kunnen raken, omdat we al een vaccin hebben gehad. Het werd onze taak om samen met Professor Beta en Generaal Alfa het medicijn tegen Parafectus Escalitus op grote schaal te produceren en te verspreiden. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, want tegelijkertijd was er een organisatie actief die maar 1 doel had: de aarde helpen door de mensheid uit te roeien…

De foto’s van het zomerkamp zijn onderaan dit verslag te vinden.

Zondag 8 juli
Na een maandenlange voorbereiding waren Professor Beta, Generaal Alfa en hun assistenten er klaar voor: de kinderen werden rond het middaguur ontvangen op het geheim onderzoekshoofdkwartier (GOHK). Na de paspoortcontrole en ontsmetting mochten de kinderen doorlopen naar het grasveld achter het gebouw. Hier konden ze na een korte rondleiding door het gebouw (met uitleg over de labregels en het noodprotocol!) genieten van hun lunch. Nadat de kinderen geluncht hadden en hun slaapplekje klaar was gemaakt, gingen we in de middag echt aan de slag. Er waren 4 posten waar de kinderen konden leren hoe ze moeten werken in een lab, ze een gasmasker konden maken, ze een wapen konden maken en waar ze allerlei proefjes (zoals gouden munten maken!) konden doen. Na het avondeten kwam een videoboodschap van de minister van Defensie binnen: de minister heette alle kinderen welkom op het GOHK en benadrukte de ernst van de wereldwijde epidemie die Parafectus Escalitus dreigt te worden. In de avond gingen we daarom snel waardevolle ingrediënten voor het medicijn verzamelen.

Maandag 9 juli
Na het ontbijt komt weer een videoboodschap van de minister van Defensie binnen. Hij is verheugd met het bericht dat de medicijnproductie goed op gang is gekomen. De minister heeft echter ook slecht nieuws: er is ergens een zeer hoge dosis Parafectus Escalitus geconstateerd en wij worden op missie gestuurd om daar een kijkje te gaan nemen. We gaan eerst een bezoekje brengen aan het blote voetenpad in Brunssum. Zelfs de diepste modderpoelen werden getrotseerd door de kinderen! Ondertussen werden er ook druk samples verzameld, zodat we die later op de dag kunnen gaan analyseren op het GOHK. Na het blote voetenpad werd een bezoek gebracht aan de Rode Beek (een soort ven nabij Brunssum). Hier hebben de kinderen lekker kunnen zwemmen en kunnen spelen in het zand. Rond half vijf vertrokken we weer naar het GOHK. Daar aangekomen bleek dat HEDAA een bezoek had gebracht aan ons terrein: de ingrediënten voor het medicijn waren verdwenen! Om het nog erger te maken, bleek uit een nadere analyse van de samples dat het bericht over de hoge dosis Parafectus Escalitus nep was. We zijn erin geluisd! We krijgen opnieuw een videoboodschap van de minister van Defensie die bevestigd dat het een valstrik was. Hij vertelt dat er ergens in de buurt van ons GOHK informanten actief zijn, die mogelijk meer weten over HEDAA of waar we nieuwe ingrediënten kunnen vinden. De minister weet echter niet waar deze informanten zich precies bevinden. Na het avondeten gaan de kinderen daarom aan de slag met puzzels om zo de locatie te kunnen achterhalen. De oplossing bleek een coördinaat te zijn, die ons leidde naar een verborgen telefoon. Met deze telefoon kwamen we in contact met een informant die ons vertelde dat er ergens in het park onder een bankje een USB-stick was verstopt met meer informatie over de locatie van de informanten. Nadat de USB-stick gevonden was, gingen we snel terug naar het GOHK om te kijken wat erop stond. Helaas bleek de USB-stick beveiligd te zijn. Lab-assistent Delta wist een programma om de USB-stick te kraken, maar dat zou een hele avond duren. Er werd besloten om morgen verder te kijken naar de USB-stick en de avond werd afgesloten met een gezellig kampvuur!

Dinsdag 10 juli
In de nacht was de beveiliging van de USB-stick gekraakt. Op de USB-stick blijken 5 verschillende routes te staan. Op iedere route zullen de kinderen ergens een informant tegenkomen. De minister van defensie wenst de kinderen middels een videoboodschap veel succes, waarna de kinderen op pad gaan. Van iedere informant kregen ze een aantal letters. Terug op het GOHK werden alle letters samengevoegd en werden de kinderen naar een Natuurspeeltuin geleid. Hier werd het bijzondere en voor het medicijn zeer noodzakelijke ingrediënt geplukt. In de rest van de middag werd van dit ingrediënt samen met andere ingrediënten in groepjes een nieuw medicijn gebrouwen. Dat bleek zo makkelijk nog niet! Het recept moest namelijk eerst ontcijferd worden en het recept moest strikt gevolgd worden. Na een lange dag hard werken, gingen we in de avond naar de film Flubber kijken. De kinderen waren erg moe en vielen hierna al snel in slaap.

Woensdag 11 juli
Na het ontbijt komt een nieuwe videoboodschap van de minister van Defensie binnen. Hij is zeer verheugd om te kunnen vermelden dat de productie van het medicijn tegen het zeer gevaarlijke virus Parafectus Escalitus voltooid is. Hij benadrukt dat de verspreiding van het medicijn zo snel mogelijk in gang wordt gezet. Voordat we dit gaan doen, moeten de kinderen eerst getraind worden voor deze zware klus. In de ochtend hebben we daarom allerlei spellen (estafetterace, flessenvoetbal, quizvragen etc.) in het stadspark van Sittard gespeeld. Rond het middaguur waren we terug op het GOHK waar we heerlijke tosti’s als lunch hadden gegeten. Het medicijn kan het beste via de lucht verspreid worden en daarom zijn de kinderen na de lunch raketten gaan bouwen. Aan het eind van de middag werden de raketten met water getest en ze gingen behoorlijk ver! Daarna werd er gezongen voor Alec (welp) en taart gegeten, want hij was vandaag jarig! In de avond kregen we een spoedcall van de minister van Defensie: HEDAA had vallen in onze omgeving geplaatst!! De raketten konden we dus nog niet afvuren. In plaats daarvan gingen we vanavond op pad om de vallen uit te schakelen.

Donderdag 12 juli
Tijdens het ontbijt gaat plotseling het noodalarm af en dat betekent dat we allemaal besmet zijn! Het GOHK moest zo snel mogelijk geëvacueerd worden en we vertrekken snel naar het zwembad (Glanerbrook) om te ontsmetten. Na een lekkere dag zwemmen, aten we ’s avonds door Dennis heerlijke zelf gemaakte frieten. In de avond wordt het medicijn middels de raketten verspreid en de avond wordt gezellig afgesloten met een kampvuur. Hierna gingen de kinderen naar bed. De overvliegers mochten blijven zitten bij het vuur, want hun stond een coole dropping te wachten! Ze werden gedropt bij een tankstation en moesten hierna met behulp van kaart en kompas zelf teruglopen naar de kamplocatie. Natuurlijk stiekem gevolgd door een deel van de staf ;). Nadat ze terug kwamen op het gebouw, kregen ze een lekkere beker soep en was het ook voor hun bedtijd. De tent was al afgebroken, dus ze sliepen samen met een deel van de staf op een zeiltje onder de blote sterrenhemel.

Vrijdag 13 juli
Na het ontbijt en het opruimen van de slaapspullen krijgen we een laatste videoboodschap van de minister van Defensie. De verspreiding van het medicijn is gelukt! Morgen zal het GOHK vernietigd worden en niemand mag ooit iets te weten komen over deze zeer geheime missie. De minister is de kinderen erg dankbaar en de kinderen mogen als bedankje iets leuks uitzoeken. Hierna komt een bericht van HEDAA, waarin ze zich snikkend overgeven.

In het laatste deel van de ochtend hebben we een handelsspel gespeeld, waarbij de kinderen eerst geld moeten verdienen en in het tweede deel moeten handelen om iets leuks te kunnen kopen. Aan het eind van de ochtend had iedereen wat leuks gekocht!

Hierna werd het kamp afgesloten en afscheid genomen. Het was een super geslaagd en gezellig kamp!

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157671715244538{/myFlickr}

Geen reactie's

Geef een reactie