Speltakteken Shanti's

ZK 2020: dag 3

De ochtend begon spannend, het was tijd om de videoboodschap van Jafar te bekijken… hij heeft de oude sultan vergiftigd! Dat is de reden dat het wondermedicijn niet hielp! Tot overmaat van ramp waren alle paleiswachters nog steeds op zoek naar de schurk, van Jafar ontbrak elk spoor. Gelukkig wist de staf Aladdin te helpen bij het bedenken van een oplossing: de Shanti’s werden opgeleid tot paleiswachters.

Na een zware sport- en speltraining en oefenroof was het tijd om te lunchen – tosti’s, jippie!Jasmine bedacht ook nog om schitterende lantaars te knutselen, om het paleis mooi aan te kleden. Niet alleen de potjes zitten vol glitter, maar ook de paleisvloer en de kleren van de staf.

20200717 120608

IMG 20200718 WA0005IMG 20200718 WA0003‘S avonds was het tijd voor het echte werk, het stelen van de wonderlamp. Twee uur lang brachten ze rode schatten naar een corrupte paleiswachter, die vervolgens in ruil voor de schat de begeerde wonderlamp overhandigde. Zonder magische krachten kan Jafar helemaal niets! Daarmee is de oude sultan, en dus ook de toekomst van Agrabah, gered! De sultan werd met een brancard binnengebracht, en ging al lopend weer weg, dankzij de hulp van de kinderen.

Na het spannende avontuur mochten de Shanti’s nog even uitrusten bij het kampvuur. Naomi deelde lekkere marshmallows uit, als afscheidscadeautje.

Voor de oudste Shanti’s was het avontuur nog niet voorbij. Zij werden later op de avond nog gedropt… zonder staf (althans, dat denken ze ;). Ook mochten ze buiten slapen, onder een zeil. Je bent tenslotte maar één keer een aspirant-scout :).

20200717 113713

Geen reactie's

Geef een reactie