BDF6F609 361A 43AB 8FEA 22549590616F scaled

Shanti’s – najaarskamp 2022

Zaterdag 19 en zondag 20 november – Dit weekend hebben we ons najaarskamp gehouden! Een Delfstoffer was vorige week uit de grote zaal van Zweinstein ontsnapt en Albus Perkamentus heeft aan de kinderen gevraagd of ze willen helpen met zoeken.

Om 11u verzamelden we daarom bij de kerk in Eckelrade. Op de parkeerplaats  lagen allerlei gouden munten; zou de Delfstoffer hier zijn geweest? We besloten om in twee groepjes de Delfstoffer te gaan zoeken. Onderweg kwamen we de neef van Hagrid tegen, die de Delfstoffer nog steeds niet had gevonden, maar wel wat foto’s van de Delfstoffer in het bos had gemaakt. Na lang zoeken lukte het om de Delfstoffer te vangen en werden de kinderen als bedankje uitgenodigd om een nachtje te slapen op Zweinstein Hogeschool voor hekserij en hocus-pocus. Eenmaal aangekomen op het gebouw kregen de kinderen lekkere warme groentesoep en konden ze even opwarmen; dat hadden ze wel verdiend na de lange wandeling door de regen! Nadat iedereen weer was opgewarmd, werden de kinderen door de enige echte sorteerhoed ingedeeld in drie afdelingen van Zweinstein: Griffoendor, Huffelpuf en Ravenklauw. Naast de sorteerceremonie moest er ook iets anders belangrijks gebeuren; een aantal nieuwe kinderen werden officieel geïnstalleerd bij de Shanti’s; gefeliciteerd Mila, Fenna, Rachelle, Evy, Julie en Sky! In het tweede deel van de middag gingen we een eigen toverstok met  toverspreuk maken. De kinderen mochten de stok met allerlei materiaal versieren, zoals wol, stiften, glitterkralen, lijm van het lijmpistool en mooi papier. De dag werd afgesloten met een spannend smokkelspel op de Beverberg; de Delfstoffer bleek tijdens het avondeten namelijk opnieuw ontsnapt te zijn! Gelukkig bleken de Shanti’s bekwamen smokkelaars en werden al het goud en de Delfstoffer aan het eind van de avond weer veilig opgesloten.

Na een lekkere nachtrust, werd op zondagochtend begonnen met het opruimen van alle slaapspullen en een lekker ontbijt met spek en ei. Het was de bedoeling om het beroemdste tovenaarsspel te spelen; zwerkbal! De kist met ballen bleek echter zoek geraakt… De kinderen gingen daarom eerst in de woonwijk op zoek naar hints op lantaarnpalen over de locatie van de kist. Het was echter oppassen geblazen, want er liepen ook twee dooddoeners rond… Rond het middaguur was het gelukt om de kist (die verstopt lag op de Beverberg) te vinden en werd  alsnog een potje Zwerkbal gespeeld; team 1 had een duidelijk veldoverwicht en maar liefst 100 punten gescoord. Team 2 had echter de snaai gevonden en dat leverde 150 punten en de dus winst op! Hierna werd nog een lekkere pannenkoek gegeten en was het weer tijd om naar huis te gaan. Het was een leuk en gezellig kamp!

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie