1805347B 20CE 44B3 930F 8F8E9AE6BADC

Shanti’s en welpen ZK22 – dag 4, 5 en 6

Woensdag 27 juli (dag 4) – vandaag stond een excursie naar waterpokémons op het programma van de Pokémon Zomeracademie. En dat kon maar 1 ding betekenen: zwemmen! We gingen met de auto’s naar het Lago Bloesembad in Sint-Truiden en hebben hier 4 uurtjes lekker gezwommen en gespeeld. Het zwembad was heel leuk en had onder andere een wildwaterbaan, duoracer glijbaan, bandenglijbaan en een golfslagbad. Aan het eind van de middag gingen we terug naar het kampterrein, waar Dennis de hele dag druk bezig was geweest om verse frietjes te maken. De dag werd afgesloten met het kijken van een Pokémon film.

Donderdag 28 juli (dag 5) – de dag werd gestart met een lekker ontbijt met spek en ei. In de ochtend gingen de kinderen aan de slag om de laatste Pokémon gymbadges te verdienen. Dit is nodig, want je moet alle acht de gymbadges hebben verdiend om te mogen mee doen aan het grote Pokémon toernooi. We liepen een klein stukje naar het speelbos en gingen daar verschillende postenspellen doen, zoals estafetterace en kegelen. Rond het middaguur gingen we terug naar het kampterrein en lekkere tosti’s eten. Daarna was eindelijk het grote moment aangebroken: de 8 gymbadges waren compleet, dus het Pokémon toernooi kon beginnen! Voor dit toernooi hadden de kinderen Team Rocket ook uitgedaagd, zodat we ze eindelijk konden verslaan. Iedereen kreeg drie basispokemons en kon deze Pokemons sterker maken (en evolueren) door te strijden tegen verschillende gyms. Uiteindelijk is het gelukt om Team Rocket eindelijk te verslaan!

Vrijdag 29 juli (dag 6) – de laatste dag van het zomerkamp was alweer aangebroken. De kinderen hebben tijdens het kamp alle acht de gymbadges verdiend en daarnaast diverse Pokémon stickers en kaarten voor hun eigen Pokédex gekregen. Tussen de excursies naar allerlei Pokémons door, hebben ze ook nog Ash en Brock geholpen met het verslaan van Team Rocket. Om de kinderen te bedanken had professor Boom een handelsspel bedacht; de kinderen konden in het eerste uur bij verschillende postenspellen geld verdienen. In het tweede uur mochten de kinderen handelen en een kleinigheid kopen met het verdiende ‘geld’.

Het einde van het kamp was extra feestelijk, want Fajah was jarig en de staf had een lekkere taart met kaarsjes geregeld! Om 13u was het tijd om af te sluiten en kregen de kinderen een kampinsigne als aandenken mee naar huis. We vonden het als staf een super leuke week!

 

PS. Binnenkort volgt een uitgebreider fotoalbum, dus houd de website in de gaten!

Geen reactie's

Geef een reactie