Speltakteken Shanti's

Shanti ZK2015; Wipneus & Pim

De shanti’s waren dit jaar zo aardig om tijdens hun zomerkamp de kabouters Wipneus en Pim te helpen een medaillon van de heks te bemachtigen. De kabouters hebben er een verslagje over gemaakt dat samen met de foto’s hieronder te bekijken is.

Beste Shanti’s,

Pim en ik, Wipneus, zijn zojuist aangekomen in Kabouterland. De tocht was zwaar, maar gelukkig werden wij niet lastig gevallen door de heks. We hebben vanochtend het medaillon teruggebracht naar Koning Goedhart. Hij was erg verrast door onze komst. We hebben hem natuurlijk over jullie dappere avonturen verteld!
Jullie waren nog maar net aangekomen in Hellenthal of het speurwerk was al begonnen. Moeilijke puzzels werden opgelost en er kwamen beetje bij beetje meerdere aanwijzingen waar de heks zich kon bevinden, naar boven. Niemand bleek bang te zijn voor de heks.
We moesten heks Kroepoek vangen om zo het medaillon te bemachtigen, dus besloten we om haar sporen te volgen. Haar sporen leidde ons naar haar hut en later op de dag kwamen we haar zelfs tegen! Dat was even schrikken (ik rende snel weg met Pim, het was toch wel een beetje spannend).
Ook voor de dieren waren jullie niet bang, dat bleek wel toen we het wildpark hebben bezocht. Zelfs een roofvogelshow gingen de Shanti’s niet uit de weg. Heks Kroepoek was wederom nergens te bekennen, dus hadden wij alle tijd om het park te bezichtigen. Lama’s bleken erg zacht en geiten erg opdringerig; het was een mooie dag.
Het zoeken naar het medaillon vergt natuurlijk veel energie, vandaar dat we een dagje zijn gaan zwemmen. De glijbanen, maar ook de hoge springplank vonden jullie erg leuk. Jullie hebben zelfs Pim overgehaald om ook van de springplank te springen J.
Op sommige momenten wilden we dat de heks ons met rust liet. Toch luisterde zij niet naar ons en heeft ze zelfs Lily op een bepaald moment aangevallen! Dat mocht niet meer gebeuren, dus besloten we om niet meer zonder kabouter Spinazie het terrein te verlaten. Kabouter Spinazie ging voorop, gewapend met een fakkel en een bijl, en de Shanti’s volgden. S ’avonds zorgde Spinazie voor een hoog vuur; dat hield heks Kroepoek fijn op een veilige afstand.
Heks Kroepoek heeft ons flink de stuipen op het lijf gejaagd, maar daar lieten jullie het niet bij zitten! Zo lukte het jullie om haar in de val te lokken en te vangen. Heks Kroepoek verdween op mysterieuze wijze. Haar kleren waren haar enige overblijfselen. Deze heeft kabouter Spinazie meteen verbrand.
Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie hulp! Zonder jullie hulp was het ons nooit gelukt het medaillon te bemachtigen.
Vele kaboutergroetjes,
Wipneus en Pim
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157658636101781{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie