Speltakteken Shanti's

shanti-ZK 2019: op ontdekking buiten Camelot

Op maandag stond ons eens toffe dag in Irrland te wachten. Al vroeg vertrokken wij met alle jeugdleden in een touringcar naar het grote speelparadijs in Duitsland. We verkenden het hele terrein; torenhoge vliegtuigglijbanen, ontelbaar veel springkussens en een maïsbad. Ook trotseerden sommige Shanti’s het wilde water met een vlot… droog blijven was uiteraard onmogelijk ;).

Aan het eind van de middag hebben we met de hele groep gebarbecued. Moe maar voldaan vertrokken we weer richting Camelot. Merlijn was inmiddels weer terug van zijn zoektocht naar het drakenei en had voor ons het kampvuur aangemaakt!

 

Dinsdag stond in het teken van de zoektocht naar het -echte- drakenei, in de vorm van eendagtocht. In groepjes gingen de Shanti’s op pad om Druïden te zoeken en hen om advies te vragen. De druïden gaven deze kostbare informatie uiteraard niet voor niks vrij; shanti’s moesten verschillende opdrachten uitvoeren om een nieuw deel van de dagtocht te ontvangen.

Tijdens het avondspel vonden de Shanti’s de laatste aanwijzing van het drakenei. Diezelfde avond nog vertrokken zij naar een kerk in Herkenbosch, om daar naar een spannende zoektocht het drakenei te vinden! Merlijn was de Shanti’s heel dankbaar en beloofde de Shanti’s om het ei zorgvuldig te verstoppen voor koning Arthur en zijn ridders.

Nu het ei gevonden was, konden de feestelijke activiteiten weer worden opgepakt. Zo gingen wij op woensdag zwemmen in Maaseik. In dit zwembad kon je van (donkere) glijbanen glijden met banden. Ook was er een luchtkussen te vinden in het diepere zwembad.

Na terugkomst hadden we allemaal honger. Gelukkig waren er genoeg frieten en snacks voor heel Camelot en omstreken. We mochten vandaag als uitzondering met de handen eten. De tafels waren bedekt met folie in plaats van borden. Zo hoeven de Shanti’s en dienstbodes van Arthur niet af te wassen!

’S avonds was het tijd om samen met de welpen een spannende film te kijken: ‘De brief van de koning’. Na afloop vertrok iedereen richting zijn eigen slaapplek. Helaas moesten sommige kinderen daarvoor wakker gemaakt worden :).

Geen reactie's

Geef een reactie