Speltakteken Shanti's

Shanti VaDoWeekend 2013

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo.
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij…   
Zaterdag 9 en zondag 10 maart 2013

VaDo weekend!! Op 9 maart was het dan eindelijk zover. De Shanti’s gingen met de vaders op kamp. We verzamelden bij de Slek om 9.30 en ruim op tijd vetrokken we met een volle aanhanger richting scouting Don Bosco in Sittard.

Daar aangekomen was het uitladen geblazen en werden de slaapplekken verdeeld. Toen iedereen klaar was gingen we ons opmaken voor een natte, glibberige, pratsjerigge wandeltocht en de toen nog droge routebeschrijving werd geraadpleegt waar we heen moesten. Enige tijd later werd het steeds moeilijker lezen en moesten opletten dat we daardoor niet verdwaalden maar aangezien iedereen met goede moed en goede zin en vooral doorzettingsvermogen hadden, vonden we onze locatie terug. Na een kleine rustpauze stond alweer het volgende programma te wachten.

Tijdens de wandeltocht was het samenwerken maar nu werd het een strijd der titanen. Zo moesten de teams het tegen elkaar opmaken met o.a. Paalwerpen, Bal gooien (zo ver als mogelijk) daarna bal gooien met gevoel in een soort dartbord. Touwtrekken mag dan zeker niet ontbreken en het was vooral lachen omdat het gras (lees modder) zeer glibberig was dus vele broeken werden met modder besmeurd. Ook werd de behendigheid getest met het zo ver mogelijk gooien van ongekookte eieren én opvangen zonder dat die kapot gingen. Jammer dat het sterke eieren waren!! Daarna volgde een binnenspel waarbij het, in een rechthoek van banken, de bedoeling was 2 gekleurde ballen (geblinddoekt) te vinden op aanwijzing van de vader of de Shanti. Ook dat leverde dat zeer verassende situaties op.
Intussen was de cateraar begonnen met ons avondeten zodat deze ons tegen 18 uur kon verblijden met een lekker maal. We hadden een soort bami/nassi met kipstokjes in een grote wok met een overheerlijke satesaus. Gelukkig was het droog weer dus konden we lekker aan het vuur genieten van de maaltijd. Na afloop moest er met de volle buikjes nog afgewassen worden maar dat was in een mum van tijd geregeld.
Zo rond 20 uur werd de beamer en laptop in gereedheid gebracht en zo konden de kids in de grote zaal in hun slaapzak kijken naar de animatiefilm Brave en natuurlijk in de pauze was er wat te drinken en chips. De vaders zaten al een tijd aan het kampvuur en er werd nagepraat over hetgeen die dag allemaal gebeurde. Toen de film afgelopen was moesten de kids hun tandjes poetsen en naar bed en het het was daarna vrij snel rustig door de vermoeiende dag. Ook de vaders lagen er vroeg in en zo sliep de laatste zo rond 12.30
Zondag. Vroeg naar bed betekende ook vroeg op en zo waren alle vaders al om 8 uur bezig. de Shanti’s waren al een stuk eerder wakker. De staf begon aan de voorbereiding van het traditionele spek en ei ontbijt. Zo waren er 6 pakken spek en zo’n 35 eieren te bakken en om ca 9 uur waren we klaar met eten. Toen was het opruimen en inpakken want we moesten op tijd klaar zijn. Het opruimen en poetsen ging boven verwachting erg snel en zo konden we we te voet vertrekken naar het nabijgelegen zwembad. In het zwembad sloeg de vermoeidheid toe bij vele vaders waar de Shanti’s geen genoeg kregen van hun spelletjes in het water. Om 13 uur gingen we uiteindelijk in de douche en liepen even later terug naar de auto’s waarna we naar de Slek gingen om daar af te sluiten en zo eindigde alweer een vermoeiend, ontspannend, leuk en gezellig weekend met de papa’s en hun dochters .
Speciale dank aan Raymond en Roeland die het mede mogelijk maakten dit weekend tot een succes te maken.

Volgend jaar mogen de moeders zich weer opmaken voor Modo weekend!!!!!!! tot dan
 {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157657005016256{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie