E90A87E9 56AE 4332 8D21 3C7D57551EA6 scaled

Moeder-dochter weekend Shanti’s 2022

21 en 22 mei 2022 – Na een paar jaar afwezigheid was het weer zover: een moeder-dochter weekend! Een écht scoutingkamp, maar dan ook met de moeders erbij…

We verzamelden zaterdagochtend om 11 uur op de Slek en begonnen, na de opening,  met een spelletje “krantenmep” om alle namen te leren kennen. Daarna vertrokken we naar Elsloo en gingen we in groepjes een dagtocht lopen. Rond 15.30u kwam iedereen voldaan aan op het kampterrein: het scoutinggebouw van scouting Elsloo.  Nadat iedereen even op adem had kunnen komen en de slaapplek in orde hadden kunnen maken, gingen we verder met het middagprogramma. De moeders en Shantis kregen als opdracht om in groepjes het avondeten (soep, pannenkoeken en kloppudding) te maken, maar: ze hadden nog geen ingrediënten! Hiervoor moesten ze eerst gaan handelen: er waren 5 posten en op iedere post konden ze bepaalde ingrediënten inkopen, maar ook weer verkopen. De moeders en Shantis bleken al snel harde onderhandelaren en hadden na een uurtje alle benodigde ingrediënten verzameld. Na avondeten werd in het bos een smokkelspel gespeeld en werd de avond afgesloten met geroosterde marshmallows bij het kampvuur.

De zondagochtend begon met het favoriete liedje van de Shanti-staf: “Goeiemorge zonneschijn”! Al snel waren de moeders en Shantis druk bezig met het inpakken van de slaapplekken, terwijl de staf ondertussen het ontbijt aan het voorbereiden was: ei en spek! Om lekker fit te blijven hadden Tom en Pamela bovendien nog een verrassing in petto: ochtendgymnastiek! Na het ontbijt gingen we in drie groepjes een knikkerbaan bouwen. De stafleden Pamela en Ward liepen als juryleden rond en beoordeelden de knikkerbanen op creativiteit, kwaliteit, hoogte (hoe hoger, hoe beter) en keken daarnaast naar de samenwerking binnen de groepjes. Alledrie de groepjes hebben hard gewerkt aan de knikkerbaan en waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk kon er maar een de winnaar zijn en dat was… groepje 2 (Sina, Joni, Fajah, Mila en Willemijn)! Daarnaast kreeg groepje 3 (Isabelle, Haely en Lana) een eervolle vermelding omdat zij de hoogste knikkerbaan hadden gebouwd.

Nadat iedereen nog een lekkere tosti had gegeten was het kamp alweer veel te snel voorbij en gingen iedereen moe, maar voldaan, weer naar huis!

 

Geen reactie's

Geef een reactie