Zomerkamp Scouts 2018: The Librarians

Verslag door Kelsey
Op vrijdag zijn we (als in de stafleden) vertrokken en hebben in de middag met +30 graden het terrein opgebouwd (met hulp van de Plusscouts!). We hebben lekker staan bakken in de zon om in de avond te genieten van een briesje en lekker eten ?. Op zaterdag kwamen de scouts. Na de opening op de droplingslocatie en natuurlijk net toen alle ouders weg waren, was er al iemand met een lekke band… Zucht. Gelukkig was er een fietszaak in de buurt en met een lichte vertraging zijn we vertrokken naar het kampterrein. In de middag kwamen de scouts aan en konden ze hun kampterrein opbouwen. Na een gezamenlijke maaltijd, hebben we nog een avondspel gedaan.
Op zondag hebben ze onze themafiguren ontmoet; Gère (Gerard), Pièrre (Ruud), Cère (Kelsey), Derriére de Stagiair (Patrick) en Dundy (Luc). Op zondag moesten de scouts bewijzen dat ze de missie aankonden. De missie was namelijk dat de gestolen artefacten van de geheime bibliotheek opnieuw gevonden moesten worden. Na een aanwijzing te hebben gevonden voor 1 van de artefacten, zijn de scouts de dag erna eropuit gegaan om deze te vinden. Dit was uiteraard de dagtocht. Gelukkig was er toch echt wel 1 van de 3 groepen die de tocht heeft uitgelopen! De rest was de weg kwijt… Helaas hebben we die avond wel 1 scout naar huis moeten sturen ivm het overtreden van een belangrijke regel.
Op dinsdag hebben we gewerkt aan de insignes (denk aan tochttechnieken) zodat ze toch nog wat herhaling ahum bijgeleerd kregen. Op dinsdagavond hebben we een wat ruiger spel gedaan waarna 1 van de stafleden een bezoekje heeft gebracht aan de huisartsenpost.
Woensdag konden we lekker schoon worden! Zwemmen! De hele dag ging vloeiend tot natuurlijk de laatste 2 minuten van het zwemmen. Een van de scouts besloot dat het toch wel vet zou zijn als die ook even langs de eerste hulp kon gaan en knalde met zijn hoofd tegen de bovenkant van een glijbaan. Een paar hechtingen en een telefoontje naar de ouders verder, was gelukkig alles oké en konden we genieten van onze frietjes ?. Na een avondspel met redelijk wat puzzelen, hebben de scouts een 2e artefact weten op te graven.
Donderdag zijn we naar Eindhoven gefietst en hebben de stafleden wat rust gekregen ?. De scouts kregen een opdracht en mochten verder lekker winkelen (en zich vol eten met snoep). Toen we terug op het terrein kwamen, stak het 3e artefact in de grond met een briefje eraan. De dieven vonden ons geen waardige tegenstanders en zouden daarom die avond een poging gaan doen om in te breken in de bibliotheek. Het avondspel ging er daarom ook om dat we de bieb zouden beschermen door vallen te zetten. De dieven zijn niet binnen gedrongen.
Die nacht kwamen we in aanraking met de gevolgen van het stadbezoekje. Een van de scouts had waarschijnlijk iets te veel snoep gegeten en dat is er die nacht weer uit gekomen. Ach ja.
Vrijdag stond in het thema van afbreken met een afsluitende bbq in de vorm van broodje hamburgers (aangezien er nog een stookverbod was). Zaterdag zijn we terug gefietst en hebben de ouders de kids weer opgehaald. Op de slek nog wat opruimen en dat was het dan ?
Alles bij elkaar een geslaagd kamp dus ?
 
Geen reactie's

Geef een reactie