Herfstbivak Scouts Nov 2017

Scouts herfstbivak 3-5 november 2017

Tijdens het eerste weekend van november hadden de scouts hun jaarlijkse herfstbivak. Het werd een vol weekend met een regiodropping, natuurwerkdag en statiegeldactie. De scoutsstaf kreeg dit weekend hulp van Rebo die weer als vanouds een verslag met foto’s maakte van een leuk weekend. Lees hieronder het verslag en bekijk de foto’s!

Verslag: René Bosch
Foto’s: René Bosch

Het eerste weekend van november begon voor de Scouts ook dit jaar met een Regiodropping met in het vooruitzicht  de Natuurwerkdag. Er werd verzameld bij de kerk van Ulestraten. Van daaruit ging de ene ploeg ‘links-om’ en de andere ‘rechts-om’. De technieken waren voor beide groepen vrijwel gelijk. Stripkaart, verborgen-landkaart, een route-app, kruisbepaling, vectorroute en een goede portie boerenverstand plus enige mate van doorzettingsvermogen. Het was een route van ongeveer 15 kilometer. Gelukkig werd er niet echt verkeerd gelopen anders was het meer geweest. Bij de pauzeplekken in de tunnel onder de autoweg was er soep en kwamen de ploegen elkaar weer tegen. Daar waren ook de andere Scouts van de Regio te zien. Na de tweede helft kwam de ene Ploeg rond twee uur aan, de andere later.


Terug in de Slek werd zwaar vermoeid begonnen aan de nacht. Maar niet voor een lange nacht, de Bevers en Shanti’s waren in aantocht en het was de bedoeling dat de Scouts dan al de Slek verlaten hadden met een schoon fris gezichtje en een vol buikje. Dat was aardig gelukt.

Zaterdag stond in het teken van de Natuurwerkdag, wederom bij de Wolfkskop nabij Cadier en Keer. Samen met anderen werden de hellingen kaal geknipt, vijvers schoon gemaakt en struiken gesnoeid. Mede omdat de Scouts al jaren achter elkaar onderhoud op deze bijzondere plek plegen, was dit project genomineerd door het ‘Inspiratieproject van het Prins Bernhard Cultuurfonds’. De nominatie was genoeg voor een eikenboom, en omdat de Scouts zoveel jaren al achter helpen, mocht juist zij de boom planten.


Terug bij de Slek was er geen tijd om te zitten want er werden lege flessen  in de wijk opgehaald. Bij alle flessen van Jan Linders geeft Jan Linders twee keer het statiegeld terug. Al snel waren de dozen op de twee karren gevuld. Na deze groepsactie was het tijd voor het avondeten. De korte nacht en het harde werken had zijn effect op de snelheid waarmee alles gerealiseerd werd. De Scouts schilde de aardappelen, de staf deed rest. Met volle maag en lege pannen werd het eten omgezet in afwassen. Dat deden de Scouts.

 

 
Het avondspel was een wedstrijd tussen het ene deel van de Scouts en het andere deel. In duo’s vertelde de een aan de ander hoe hij of zij, één voor één, kaartjes van de eigen kleur die in de zaal lagen, naar het dienblad brengen. Lastige was alleen dat de zaal vol hindernissen stond en de uitvoerder geblinddoekt was. Na twee keer gelijkspel was de rode ploeg gewonnen.

Nachtrust was na een korte vorige nacht en actieve werkdag wel gewenst en zo gingen de Scouts snel zoetjes slapen. De volgende ochtend was er nog een ontbijt en werd alles opgeruimd. Na het strijken van de vlag zullen er vast nog Scouts zijn geweest die de zondagmiddag niets liever deden dan onder een gestreken deken te liggen, en heerlijk dromend terug te denken aan het scoutsweekend.
 
 
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157690835517016{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie