IMG 20210528 201144 scaled

Kennismakingsopkomst (Welpen) Aspirant-Scouts

We hadden afgelopen opkomst een opkomst met de aspirant-scouts, de welpen die volgend seizoen overvliegen.

We hebben een spel gedaan waar je elkaar moet vertrouwen en het was een goeie eerste kennismaking met de overvliegers.

De ene groep moest geblinddoekt naar de overkant kruipen (boten die overstaken over de oceaan) waarbij de andere groep verspreidt op het gras zat (de rotsen in de zee).
De boten mochten natuurlijk niet tegen de rotsen opbotsen en dit deden ze door goed te luisteren, want het water spatte tegen de rotsen op wat geluid maakten.
Er was ook een vuurtoren die een ander geluid maakten als de rotsen.
De booten moesten naar de vuurtoren, en wie bij de vuurtoren was aangekomen zonder tegen rotsen op te botsen had een punt.
Op een gegeven moment draaien we het spel om (de boten werden rotsen en de rotsen werden boten) en welk team uiteindelijk de meesten punten hadden had gewonnen.

We hebben de opkomst afgesloten met een potje bulldog.

Het was erg leuk en het was super om de overvliegers een keer te ontmoeten.

Stukje geschreven door Jasmijn.

 

We hebben een spel samen met de nieuwe scouts gespeeld. Het ging als volgt: één iemand was de vuurtoren, en de rest van de kinderen werden in twee groepen verdeeld. Een groep was rotsen en de andere groep waren schepen. De schepen moesten zich blinddoeken en de rotsen gingen verspreid over het veld zitten. De bedoeling was dat de schepen geblinddoekt kropen naar de vuurtoren die steeds geluid maakte. Als de schepen in de buurt van de rotsen kwamen, moesten de rotsen geluid maken. De bedoeling was dat er zo veel mogelijk schepen naar de overkant konden varen zonder te botsen. Het was erg leuk en best moeilijk om als schip er voor te zorgen dat je naar het geluid van de vuurtoren kroop.

Stukje geschreven door Lenka.

IMG 20210528 201144 IMG 20210528 195933 IMG 20210528 195928

Geen reactie's

Geef een reactie