Speltakteken Scouts

5 & 6 Oktober herfstbivak

Herfstbivak

Vrijdag

 

Zo, daar staan we dan, bij station Bunde. Het is iets na 19:00 en hebben ons net bij de organisatie van de regionale scoutsdropping gemeld en de eerste routebeschrijving ontvangen. Het herfstbivak is nu echt van start.

 

 

 

Ons groepje start met een strippenkaart en het ander groepje met een kruispeiling. Laten we gaan… Na een goed half uur lopen komen we terug bij het spoor aan en er lijkt iets niet te kloppen. Na wat overleg besluiten we opnieuw te beginnen van het startpunt. Ahh daar bij het tweede kruispunt ging het al mis. Die staf van ons wist dit gewoon al… Maarja het is dan ook een scoutsdropping en geen stafdropping.

 

 

 

Van af nu gaat het lekker, we letten goed op de route en lopen stevig door. Binnen no-time zijn we op de eerste post en ook daar zit het tempo er goed in. We hebben wat tijd goed te maken :-). Onderweg naar de pauzepost schudden we een andere groep af (die ons aan het volgen was) en lukt het ons om de kortste route te vinden. Bij de pauzepost zijn ze verbaast dat we er al zijn, als eerste! Dat is lekker, net als de soep die we van David en Tom (die bleken hier op post te staan!) krijgen. Nammenam!

 

 

 

Okay en dan nu een helikopterroute, moet lukken! Onderweg komen we het andere SFO groepje tegen en een hoop andere bekenden van school. Altijd leuk! We lopen al even langs het kanaal als de staf vraagt of we goed lopen. We geven uitleg waarom we goed lopen en lopen door. Wat later de zelfde vraag, pff jahaa we lopen goed. Kijk voor ons loopt een groepje, daar voor nog een en achter ons ook. Alsof die allemaal verkeerd zouden lopen. Dan bij de volgende kruising wat toch wat onduidelijkheid. We besluiten een richting op te lopen die ons het meest logisch lijkt. Tot de staf op een gegeven moment, omwille van de tijd, vraagt of we weten waar we zitten. Enuhm eerlijk gezegd, geen idee :-(. De staf stelt voor het over te nemen en ons naar een punt te leiden waar we zeker wisten dat we goed zaten. We stemmen in.

 

 

 

Een paar kilometer later… Daar is de post van David en Tom weer! 4km verder en een uur later en we zijn op dezelfde plek?! Ging het hier al fout? Jep, al in de eerste straat zijn 4 zijwegen gemist. Het begint al wat zwaarder te worden, maar we houden de moed er goed in. Letten goed op en volgen de route netjes. Af en toe wat overleg en samen lukt het ons om zonder verdere fouten door te lopen naar de volgende post. En jaahoor… daar is de post van David en Tom weer. We hebben een rondje gelopen! Maar wel leuk om zo vaak bekende gezichte te zien.

 

 

 

Het laatste stuk gaat goed, al worden de passen steeds zwaarder. Misschien dat het ook wel komt door alle modder die inmiddels aan onze schoenen hangt. Daar is het spoor. Dat moet en we volgen en leidt ons naar het station. Bij deze laatste post melden we ons af. Ondanks onze dwalingen hebben we het goed gedaan. Zeker niet alle deelnemende groepjes hebben de dropping uitgelopen. Wachten op het andere SFO groepje en Dennis die zo aardig is om ons terug naar de Slek te brengen.

 

 

 

Bij de Slek maken we onze slaapplaats klaar en gaan we om ??:?? slapen. Laten we maar niet noemen hoe laat het is geworden ;-).

 

 

 

Zaterdag

 

De volgende ochtend fietsen we na een lekker ontbijtje naar de Wolfskop. Hier steken we de handen uit de mouwen voor de Natuurwerkdag. Als we bij de Wolfskop aankomen worden we opgewacht door Jurgen. De vrijwilliger die ons en andere Natuurwerkdagvrijwilligers al jaren met veel enthousiasme begeleid. Dan wacht ons de eerste opdracht: de auto van Luc losduwen. Een eitje voor ons als scouts!! Na een lekker verzorgde lunch verdelen we ons in groepjes en gaan we aan de slag.

 

 

 

Dit bijzondere stukje natuur heeft extra aandacht nodig. Hier ligt een heel grote vuursteenbank zo aan het oppervlak en mooie kalkgraslanden. Ook leven hier heel bijzondere reptielen en amfibieën. We helpen de natuur een handje door de begroeiing te snoeien en de poelen schoon te scheppen. Fijn om zo lekker in de natuur bezig te zijn en de natuur te helpen!

 

 

 

Het voelde echt super kort toen Jurgen ons weer bij elkaar roept om al weer af te sluiten. Voor we vertrekken mogen we ons nog te goed doen aan de lekkere restjes die over zijn gebleven van de lunch. Dan nemen we afscheid en stappen we weer op de fiets om naar de Slek terug te gaan. Op de terugweg kijken we toch een beetje anders naar de mooie natuur om ons heen. Daar moeten we goed voor zorgen!

 

 

 

Bij de Slek ruimen we onze spullen verder op, doen nog even de afwas van vanochtend en dan is het al weer tijd om af te sluiten. Het was een erg gaaf herfstbivak waarin we lekker in de natuur hebben gelopen en goed in de natuur hebben gewerkt. Misschien een beetje kort, maar echt niet minder vermoeiend.

 

 

 

Wij: Tom, Kay, Lisou, Faye, Luc, Fabio, Austin, Florian, Pim, Ayendi, Luc en Gerard vonden het super leuk en kijken al uit naar het volgende bivak!PHOTO 2021 11 19 22 04 39 PHOTO 2021 11 06 15 31 07 PHOTO 2021 11 06 15 31 06 1 PHOTO 2021 11 06 15 31 06 PHOTO 2021 11 06 15 31 05 1 PHOTO 2021 11 06 15 31 05 PHOTO 2021 11 06 15 31 04 PHOTO 2021 11 06 15 31 03 1 PHOTO 2021 11 06 15 31 03 PHOTO 2021 11 06 15 31 02

Geen reactie's

Geef een reactie