Scouting Fons Olterdissen Logo

Seizoensopening 2006

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo.
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij…   
Zaterdag 19 augustus was de dag dat Lucky Luke ons had uitgenodigd voor een feestje in Oltertown, een spookstadje ergens in het Wilde Westen. Er werd bij ons gebouw De Slek verzameld, geopend en toen met een eigen stadsbus die ons naar het Wilde Westen bracht, althans in de richting daarvan.

Aldaar aangekomen werden we opgewacht door enkele cowboys die ons uiteindelijk de weg naar het spoor wezen. De spoorbaan, de enigste mogelijkheid om in Oltertown te komen, was vele jaren geleden opgeblazen en daardoor in onbruik geraakt. Onderweg kwamen we allerlei figuren tegen. De ene iets aardiger dan de ander.

Na een lange zware tocht met groot gevaar onderweg werd Oltertown bereikt. En daar was een echt cowboyfeest. Er was een bar, barbecue met koeienvlees, schietwedstrijden, hoefijzergooien, noem maar op. Je kon natuurlijk ook gewoon zitten en stoere verhalen vertellen. Een onder onsje, met korte steekwoorden van enkele cowboys. Het gekwebbel van de vrouwen aan de bar.
Het feest liep ten einde. Maar diegene die het spoor als eerste verkend hadden, de overvliegers, werden waardig bevonden om naar een volgende speltak te gaan. Voordat we terug de bus in gingen werden de overvliegers gejosiat recht de bus in. Het feestje dat Scouting heet is begonnen !

Foto’s Angelique en Gerda
  {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157658430460261{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie