Scouting Fons Olterdissen Logo

Nationale Scoutingdag 2005

Verslag en foto’s zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo
Omdat de foto’s niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto’s er dus bij.   

Wilde Vossenjacht tijdens Nationale Scoutingdag 2005

Nationale Scoutingdag 2005 begon in De Heeg met een hoop drukte vlakbij het Shopping Center. Er werd een witte tent neergezet en er verscheen een grote toegangspoort van houten palen met een schommel eraan. Om 12.00 uur kwamen de eerste vossen zich aanmelden en ook de eerste jagers stonden toen al in de startblokken. De meeste aanmelders waren bekenden van Scouting maar gelukkig waren er ook een paar nieuwe gezichten. Leuk dat deze mensen en kinderen zich met ons in dit maffe spel hebben gestort!

Om 13.00 uur ging de wedstrijd van start. De jagers jaagden door de wijk op zoek naar vossen. Soms waren de vossen makkelijk te herkennen: een duiker, een Harry Potter heks of vliegeren met een fiets is toch wel heel vreemd. Maar schoenen poetsen, een zigeunerin of een man die een hond uitlaat, dat is toch wel normaal? Niet als die hond een tandenborstel is die ook nog drollen produceert! Nou was er bij een andere vos wel een echte hond, maar dat gekke beest had weer een hoedje op! Er waren die dag dus een hoop rare “vogels” te zien.
Aan hun reacties te zien hebben de jagende kinderen zich prima vermaakt en ze hebben ook allemaal erg goed hun best gedaan want het valt niet mee om alle vossen te vinden en te herkennen als vos. De jury jaagde samen met de kinderen op de vossen om te bekijken wie de prijs zou winnen voor de beste vos. Ze hebben het er ontzettend moeilijk mee gehad om te beslissen wie van al die leuke vossen nou het beste was. Uiteindelijk kozen ze voor Fons van den Eeckhout die helemaal zielig als enige in Nederland zat te kleumen op zijn slee in de sneeuw. Heel plaatselijk (op 1 vierkante meter) was het ijskoud en moest regelmatig sneeuw geruimd worden.
Kortom: het was een hele gezellige dag. Voor iedereen die heeft meegeholpen: bedankt! Ook een bedankje aan Gemeente Maastricht, het Buurtplatform De Heeg, ‘t Bammeke uit Heugem voor de lunch en last but not least aan alle vossen en jagers.

(Foto’s: Marco en Ben)

 {myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157656105973293{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie