Scouting Fons Olterdissen Logo

Groepsweekend ‘Broeder Bertus’ 2003

Verslag zoals eerder verschenen op de oude website op 12 april 2003

Verslag door de shero’s:

Vrijdagavond 9 mei begon voor de leden van onze Scoutinggroep weer het jaarlijkse Groepsweekend. Het Groepsweekend is een activiteit voor alle speltakken – van Bevers tot Shero’s – samen. Zo maak je kennis met leden van andere speltakken die je normaal nooit ziet omdat ze bijvoorbeeld op een andere dag opkomst hebben.

Vrijdag 9 mei
Om 19:00 uur was het zover en verzamelden men zich bij de parkeerplaats van de voetbalclub. Alleen de Bevers moesten nog tot zaterdagmorgen wachten, omdat zij maar een nachtje meegaan op Groepsweekend. Met auto’s ging het toen naar Broeder Bertus in Roelen waar de slaapzaal (of tent) werd ingericht.
De Shero’s vertrokken volgens goede traditie pas om 21:30 uur vanaf een onduidelijke plek in België met hun rugzakken om uiteindelijk pas vijf uur later – om 02:30 uur – op het terrein aan te komen. Na enig geharrewar over tenten, waarvan er een geen passende stokken bleek te hebben, gingen zij om 04:00 uur toch maar eens slapen.
Uw oppassende Shero-begeleider moest in de tussentijd wel nog twee dames scouts terug hun tent insturen die in het holst van de nacht meenden de Shero’s adviezen te moeten geven over het tent opzetten!!! (wie waren dat nou toch ook alweer………..??)

Zaterdag 10 mei
Zaterdagmorgen werd er na een stevig ontbijt begonnen aan de dagtocht. De fototocht was best moeilijk want in het bos lijken alle bomen hetzelfde Dankzij een paar pientere Bevers – die zich niet van de wijs lieten brengen – kwam iedereen uiteindelijk toch weer veilig terug bij Broeder Bertus. (Ik heb die hele Broeder Bertus trouwens niet gezien……, wie wel?)
De Shero’s hadden aangeboden het avondeten te koken. Voor dit megakarwei waren nodig, 30 kilo aardappels, 25 kilo wortelen, 8 kilo uien en 76 braadworstjes. Tegen 18:30 uur was de klus dan geklaard en kon iedereen wortelenstamppot met worst en appelmoes eten.
’s Avonds was er uiteraard een kampvuur met Fred Flintstone acts en geweldige vuurpijlen aan het einde. Nadat de onderbouw lekker warm in bed was gekropen vertrok de bovenbouw op “Greppeldropping” en maakte het hele gebied tussen Lanaken en Gellik onveilig. Helaas voor de onderbouw was de staf dit jaar gewoon veel te goed en lukte het niemand om het kerkhof van Gellik te bereiken. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen!

Zondag 11 mei
De zondagmorgen werd gevuld met het bekende handelsspel. Er werd inderdaad behoorlijk wat afgehandeld en onderhandeld om toch maar dat bijzondere cadeautje te kunnen bemachtigen. Na een broodje worst kwamen de ouders de kinderen ophalen en was het Groepsweekend 2003 alweer verleden tijd.

Tot in 2004,
Chess Patelski (Shero’s)

{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157658141676225{/myFlickr}
Geen reactie's

Geef een reactie