Uitslag

Expeditie Joti 2019

Elke vereniging heeft natuurlijk van de dingen waar je van zegt “hoe zit dat nou eigenlijk?”. Bij onze scouting is dat misschien wel de vraag: wat doen vrijwilligers als de kinderen vakantie hebben? Aan mij vandaag de eer om jullie te vertellen dat wij niet huilen in bed liggen te wachten tot jullie weer alsjeblieft langskomen (stiekem klopt dit wel). Nee nee, wij winnen even een scouting spel in Limburg.

Meestal rond de herfstvakantie wordt door scouting Limburg namelijk de expeditie Joti georganiseerd. Zo ook dit jaar, er deden tientallen teams mee en het thema was circus. Het was een spetterende avond met veel teamo’s en crypto’s.

Teamo’s:             Opdrachten waarbij je creatieve filmpjes, foto’s en knutsels moet maken om deze vervolgens binnen de tijd in te leveren per mail.

Crypto’s:             Ingewikkelde puzzels die opgelost moeten worden. Indien dit lukt krijg je een locatie in Limburg met een opdracht. Het is de bedoeling dat iemand naar deze locatie toe gaat en de bijbehorende opdracht uitvoert.

Het spel duurde van 20.11 tot 00.11 en verdeeld over de avond werden alle opdrachten vrij gegeven. We (vrijwilligers maar ook de pivo’s en explorers) hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk puzzels op te lossen en onze creatieve uitbarstingen zo uitbundig mogelijk te maken. En dit had zeker resultaat. Na een avond hard ploeteren en vooral veel plezier pronkte onze scouting bovenaan het lijstje. Wat we hebben gewonnen? Geen idee! Maar we zijn zo trots als een pauw dat onze circuskwaliteiten zijn erkend. De foto’s en video’s geven een kleine sfeer impressie.

Complimenten aan scouting Limburg voor de organistatie en tot volgende jaar!

Geen reactie's

Geef een reactie