Speltakteken Bevers

Bever zomerkamp 2015

De bevers hebben dit jaar 3 dagen lang een geweldig avontuur in Hotsjietonia beleefd. Kijk verder voor een verslag en de foto’s!

Zaterdag 18 juli:
Professor Plof was in alle staten, zijn uitvinding wilde maar niet lukken. Hij was op zoek naar Rozemarijn, Rozemarijn was druk bezig in haar tuin. Toen hij Rozemarijn had gevonden, vertelde hij dat zijn uitvinding maar niet wilde lukken en dat hij zo graag wilde dat het klaar was voordat de bevers kwamen. Toen zagen professor Plof en Rozemarijn dat de eerste bevers zijn al waren gearriveerd. Toen raakte professor Plof helemaal in paniek. Rozemarijn nam de bevers mee naar Hotsjietonia en de professor ving de andere bevers op.
Toen alle bevers in Hotsjietonia waren, vertelde Rozemarijn en professor Plof een verhaal over Hotsjietonia en de bewoners. Na dit verhaal deden de bevers een spel om te kijken of ze tijdens het verhaal goed hadden opgelet, ze moesten kijken wie van de bewoners in welk huis woont en dit deden ze geweldig!
Samen met professor gingen de bevers helpen met de uitvinding, een eigen bellenblaas maken. Professor Plof vroeg aan de bevers hoe het kon dat zijn uitvinding mislukte en toen zeiden de bevers dat hij water en afwasmiddel moest gebruiken en toen ze dit probeerde was de uitvinding eindelijk gelukt. Wat hadden de bevers een lol met hun eigengemaakte bellenblaas.
Rozemarijn vroeg aan de bevers of ze haar wilde helpen met het eten, dit wilde de bevers wel doen. Samen gingen ze aan de slag met het snijden van de groente en Rozemarijn maakte er een heerlijke maaltijd van, macaroni met komkommersalade. De bevers vonden het heerlijk!
Na het eten kwam ook Fleur Kleur weer even terug naar Hotsjietonia, ze had van professor Plof en Rozemarijn gehoord dat de bevers iets hadden ingestudeerd voor “Bevers got talent” en dit wilde ze niet missen. Er werd door de bevers gezongen en gedanst. Het was echt een feest!!! Tijdens bevers got talent, kwam er opeens een vreemdeling binnen. Hij vroeg aan de bevers of hij samen met zijn twee medereizigers op het terrein mocht blijven slapen en een kampvuur mocht maken. De bevers vonden dit natuurlijk goed en gingen ook bij het kampvuur zitten. Daar vertelde de reizigers dat ze uit het zwarte woud kwamen en op de vlucht waren voor een meneer die de baas over het zwarte woud wilde worden. De bevers luisterde aandachtig naar het verhaal van de reizigers en hadden enkele goede tips voor de reizigers. Het werd al laat en toen was het tijd voor de bevers om naar bed te gaan.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157656829012048{/myFlickr}
 
Zondag 19 juli:

Nadat de bevers allemaal wakker waren, werd er eerst gekeken of de reizigers er nog waren, maar zij waren helaas alweer vertrokken. Daarna werd er heerlijk ontbeten. De bevers gingen zich na het ontbijt klaar maken voor een volgend avontuur, ze gingen naar Natuurspeeltuin De Mergelhoof. Hier hadden de bevers wel zin in, gezellig samen spelen dat doen bevers nu eenmaal heel graag! Na het spelen in de speeltuin keerde de bevers weer terug naar Hotsjietonia. Daar had Rozemarijn alweer een heerlijke maaltijd voorbereid, frietjes met frikandellen.
Na het eten gingen de bevers zich klaar maken voor het avondprogramma, toen opeens professor Plof helemaal in paniek naar de bevers kwam. Toen de bevers in de speeltuin waren, was hij weer met een uitvinding bezig geweest, maar deze was weer mislukt met als resultaat dat er een ontploffing had plaatsgevonden. De bevers waren nog niet van de schrik bekomen, toen opeens Keet Kleur helemaal in paniek naar de bevers kwam. Keet was haar kleuren kwijt en kwam aan de bevers vragen of zij haar wilde helpen met het zoeken hiervan. Ze was in het bos geweest en had ze daar verloren. De bevers gingen samen met Keet, Rozemarijn en professor Plof naar het bos. Daar stond Bas Bos hen op te wachten. Hij had ook slecht nieuws, hij was Hond de hond kwijt en vroeg of de bevers hem ook wilde helpen met zoeken. Dit wilde de bevers wel doen. Ze gingen met zijn allen het bos in om op zoek te gaan naar de kleuren van Keet en naar Hond de hond. Al snel werden de eerste kleuren gevonden, maar van Hond was nog geen spoor te vinden. In het bos kwamen ze de broer van professor Plof tegen, professor Plof Niet. Bij hem ging wel altijd alles goed. Professor Plof Niet had weer 8 uitvindingen gedaan, waarvoor hij 8 proefpersonen nodig had. Behulpzaam als de bevers zijn, wilde zij hem ook wel helpen. Na het proeven was het weer tijd om verder te zoeken naar de kleuren en Hond. Onderweg kwamen ze een vreemdeling tegen die chips en drinken bij zich had, maar dit ook was verloren in het bos. De bevers gingen hier naar op zoek en toen alles gevonden was, kregen de bevers ook allemaal iets van de vreemdeling, omdat ze hem zo goed hadden geholpen. Daarna gingen de bevers weer verder met hun zoektocht. Er werden steeds meer kleuren gevonden, maar Hond nog steeds niet. Onderweg kwamen de bevers Stanley Stekker tegen, hij wilde in het bos overnachten maar had geen slaapplaats. De bevers hielpen hem om een tent te maken van takken en zeil. Nadat de slaapplaats voor Stanley was gemaakt, gingen de bevers weer verder. De kleuren van Keet werden allemaal gevonden en uiteindelijk werd ook Hond de hond van Bas Bos gevonden. De bevers keerde moe maar voldaan terug naar Hotsjietonia en gingen daar lekker slapen.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157656819878529{/myFlickr}
 
Maandag 20 juli:

Voor de bevers was alweer de laatste dag in Hotsjietonia aangebroken. Na het ontbijt gingen ze hun spullen inpakken. Er werden nog wat spellen gespeeld en daarna was het tijd voor de lunch. Rozemarijn had heerlijke pannenkoeken gebakken, de laatste liet ze professor Plof doen. De bevers vonden dit geen goed idee en ja hoor ook dit ging weer mis en de pannenkoek van professor Plof was helemaal zwart geworden. Na het eten kwam Sterre Stroom weer terug in Hotsjietonia. Ze was op reis geweest en had tijdens deze reis een schat gevonden die ze wilde delen met de bevers. De bevers en de bewoners van Hotsjietonia gingen nog even naar het dorpsplein om daar het kamp af te sluiten. Ze hadden samen een geweldige tijd gehad! Helaas was dat het einde van een geweldig zomerkamp en moesten de bevers weer terug naar huis.
{myFlickr}feed=photoset, photoset_id=72157657171702076{/myFlickr}
 
Geen reactie's

Geef een reactie