Speltakteken Bevers

Rozemarijnopkomst

Op zaterdag 28 september zou Rozemandarijn (of was het nou Rozemarijn?) op bezoek komen bij de bevers. Na het openen was er echter geen spoor van haar te bekennen, zelfs niet nadat de bevers heel, heel, héél hard haar naam 2 keer hadden geroepen. Er zat niks anders op dan haar maar even te bellen. Rozemarijn nam op en vertelde dat ze ziek in bed lag en niet kon komen. Ze vroeg de bevers of ze in haar keuken wilden helpen door wat dingen voor te bereiden. Tijdens de zomervakantie hadden anderen daar namelijk alles overhoop gehaald, en nu lag alles op de verkeerde plek. Alle kruiden en ingrediënten waren door elkaar gegooid!

De bevers stonden te popelen om te helpen en gingen samen met de staf aan de slag. Eerst een warming-up met het spel “vies-en-lekkertje” om de spieren los te maken en sommige bevers wakker te krijgen. Daarna vonden we een lijstje met wat Rozemarijn nodig had, dus op naar de keuken! Nadat we alle keukenspullen hadden gevonden en kort hadden besproken, was het tijd voor de lastigere taak: de ingrediënten sorteren. De bevers hebben door goed te kijken, ruiken, voelen en soms proeven alles op naam weten te brengen.

Lang stilzitten is niks voor onze bevers, dus tijd om de benen te strekken met een spelletje op het veld. Voor we het wisten, was het alweer tijd om naar huis te gaan. Na het sluiten hebben de bevers nog gesmuld van een stukje pannenkoek en zijn toen voldaan naar huis gegaan.

Rozemarijn, mocht je dit lezen: wij zijn klaar met de opkomst en gaan zo naar huis. Als je hulp nodig hebt met opruimen, mag je ons altijd bellen! 🙂

Bellen met rozemarijn Vies en lekkertje

Geen reactie's

Geef een reactie