Instellen

Adres webmail: https://outlook.office365.com

 

Gebruikersnaam*: [email protected]

Wachtwoord: zelf te resetten (je krijgt een link op het mailadres dat in SOL staat), of op te vragen bij de secretaris

*  heb je een tussenvoegsel in je naam? Dan wordt het bijvoorbeeld: [email protected]

 

Het gebruiken van de officiële outlook apps zorgt voor de beste ervaring, dan worden groepen en gedeelde mailboxen automatisch overgenomen.

Voor andere configuraties kan contact opgenomen worden met de secretaris, dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden (en potentieel wordt deze pagina dan uitgebreid)

 

Doorsturen

Als het goed is wordt je [email protected] adres nu doorgestuurd naar je privé-mailadres. Wil je zeker weten dat je geen mail mist, dan kun je dat even controleren. Dit is zo ingesteld om de overgang zo soepel mogelijk te maken.

We hebben afgesproken om alleen nog te communiceren vanuit @olterdissen.nl, let er bij het beantwoorden van een mail ook op dat je dit doet vanuit hetzelfde adres als van waaruit je de e-mail verstuurd.

Je kunt het doorsturen uitzetten door in Outlook Web rechtsboven op het instellingen icoontje te klikken en vervolgens onderaan op “Alle instellingen weergeven” te klikken. Dan staan onder “E-mail->Doorsturen” de instellingen die je nodig hebt.

Link naar documentatie van Microsoft

 

Groepen

In de webversie van Outlook kun je links in het menu op Groepen en vervolgens Beheer groepen klikken. Je komt dan bij een lijst van groepen uit, waar je kunt kiezen voor groepen waar je lid of eigenaar van bent. Als je op een groep klikt krijg je informatie op de groep en een toggle om de groep te volgen. Door de groep te volgen ontvang je de mail ook in je eigen inbox.
Link naar documentatie van Microsoft

 

Gedeelde postvakken

Er zijn een aantal mailadressen die gezien worden als “gedeelde postvakken”. Deze worden in de officiële Outlook apps wederom automatisch ingeladen. In de webversie van Outlook kun je rechtermuiskik op “Mappen” doen, dan krijg je een menu met een knopje om een gedeelde map toe te voegen. Hier vul je het e-mailadres in van het gedeelde postvak (bijv [email protected]) en dan druk je op de knop om de map toe te voegen.
Het postvak verschijnt links in het menu en ervanuitgaande dat je toegang hebt tot dat postvak kun je dan de mappen in het postvak bekijken.
Microsoft heeft zelf ook meer informatie over het instellen van gedeelde postvakken in Outlook voor Windows, Outlook Web, Outlook Mobiel en Outlook voor Mac

Gedeelde postvakken

 

E-mailadres Beschrijving
[email protected] Voor acties zoals de speculaasactie en de paaseierenactie
[email protected] Voor gebouwbeheer (Dennis, Eddy, Gerard)
[email protected] Voor gebouwverhuur (Dennis, Eddy)
[email protected] Voor de groepsbegeleider (Nando)
[email protected] Voor het materiaalbeheer (Ruud, Gerard)
[email protected] Voor de penningmeester van de vereniging (Kim)
[email protected] Voor de penningmeester van de stichting (Gerard)
[email protected] Voor praktijkbegeleiding (Sylvie)
[email protected] Voor de redactie (Jules, Fabrice)
[email protected] Voor de scouts
[email protected] Voor de secretaris (Rob, tijdelijk nog Stèfan)
[email protected] Voor de shanti’s
[email protected] Voor de voorzitter (Stèfan)
[email protected] Voor de ICT helden (Rob, Stèfan)