Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Scouts ZK2013 - Scouts van Wakkerdam

Verslag en foto's zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo.
Omdat de foto's niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto's er dus bij...   
Van 29 juni tot 6 juli 2013 vond het zomerkamp van de scouts plaats in Moorveld met als thema; Scouts van Wakkerdam. Hieronder een kampverslag door de scouts zelf geschreven inclusief foto's!

Zaterdag:
Hallo,
Wij hebben de eerste dag met de fiets verzameld bij de Slek. Daar hebben we geopend, en toen een fietstocht gemaakt in de 2 patrouilles. Tijdens die fietstocht kregen we verschillende routes die best makkelijk waren. Toen we aankwamen op bestemming konden wij even rusten. Eenmaal uitgerust moesten we weer aan het werk, tenten + keukententen opzetten. Toen dat was gebeurd konden we macaroni a la Nicole (wouter) gaan eten, en die kon er nog net mee door. En toen kwam Mnr Burgermeester WIlbert.e.rwolf (Gerard) en heette ons welkom en liet ons kiezen tussen 3 spellen, die spellen waren: smokkelspel, dodende straal en levend stratego. Uiteindelijk deden we levend stratego waarbij Nicole Wesley een kaartje gaf die niet in het spel hoorde te zitten.Toen was er kampvuur en gingen wij om 12 uur slapen. (chiiiiiiipppsssss)
Groetjes, Sem en Wesley...

Zondag:
Hoi,
Toen we wakker werden moesten we gauw opstaan want we moesten fourageren. We gingen boterhammen eten. Daarna gingen we Weerwolven van Wakkerdam spelen (van Emiel). Het was heel leuk en gezellig. Daarna gingen we lunchen. Toen gingen we in het bos bosgolf spelen. En daarna gingen we Nasi eten. En toen gingen we dodende straal/een sluipspel doen. Bij het avondspel hoorden we wolven (Gerard en Raymond). Toen gingen we gauw terug naar het kamp. En toen we vroegen of zij het ook gehoord hadden zeiden ze nee. En er was een kampvuur. En toen kregen we warme chocolademelk en ook peperkoek. Daarna gingen we naar bed. Er waren wolven bij de tent (Gerard en wouter?). Daarna gingen we slapen.
Lou en Cosmo. (de stomste scouts evah!)

Maandag:
’s Ochtends moesten we weer vroeg opstaan want we moesten fourageren.Daarna gingen we ontbijten. En een tijdje later kwam de burgemeester langs. Hij had een raar kistje bij zich en wou er niks over zeggen. Hij liet het rare zilveren kistje bij ons achter. En op het kistje zat een cijferslot. We moesten daarna het bos in om briefjes te zoeken. Daar stond iets op in geheimschrift. Toen we het ontcijferd hadden, bleek het de code van het kistje van de burgemeester te zijn. We opende het kistje en er zat een stuk krant in uit 1924.
De krant ging over weerwolven die Wakkerdam hadden geterroriseerd. We hadden toen wat vragen over die weerwolven. Die wilden we aan de burgemeester stellen, maar toen hij aan kwam lopen en wij die vragen wilden stellen, rende hij snel weg. We gingen hem achterna in het bos en daar stond een kabelbaan. We gingen leuk van die kabelbaan af. We gingen toen avondeten. Toen gingen we het bos in om een avondspel te spelen.
We moesten puzzelstukjes verzamelen en die vormden een puzzel waarop informatie over weerwolven stond. ’s Avonds laat gingen we rond het kampvuur weerwolven van wakkerdam doen, maar dan Wouters variant. Toen gingen we slapen. Maar er kwamen weerwolven en zaten aan onze tenten.
Verslag en Groetjes van:Sebastiaan&Emiel

Dinsdag:
We werden vlot wakker in de door de regen nat geworden tent.
Toen gingen we boterhammen eten in de keukentent en onze lunchpakketen maken voor de middag. Daarna moesten we (onder andere) de stafwas (of zoals wij het noemen “strafwas”) schoonmaken. Wanneer we eenmaal met alles klaar was werd er inspectie gehouden door de staf.
De keuken tent en de patrouilletent werd gecontroleerd op verkeerde sjorringen, scheerlijnen en op viezigheid. We hebben de incorrecte fouten verbeterd door de eventuele sjorringen en scheerlijnen opnieuw te doen. Toen gingen we openen in de nette uniformen en prachtige mooi gekleurde dassen met onze favoriete stafleden. De beste patrouille kreeg de kamptotem die we van de burgemeester van Wakkerdam hebben gekregen. Toen kregen we te horen waarom we het lunchpakket moesten maken want we gingen een vlot bouwen. We moesten onze rugzakken inpakken met een regenjas en het lunchpakket met drinken. Daarna gingen we fietsend naar de groot meer toe. Daar hebben we lekker geluncht en zijn we eerst begonnen aan een goed ontwerp.
Toen het ontwerp eenmaal af was konden we beginnen met het bouwen. we hebben zeker een UUR aan het vlot zitten bouwen. Daarna konden we op het water en de kinderen die dat wilden konden ook een beetje zwemmen (maar het water was niet zo fris dus dat was niet zo’n goed idee). We hebben een half uurtje op het water liggen dobberen toen de helft ineens inzakte. We zijn weer aan de kant gegaan en hebben het vlot afgebroken. Daarna waren we terug gefietst naar het kampterrein. Op de terugweg was er van elke patrouille een scout naar de winkel gegaan om het eten te kopen. We hebben dus zelf mogen bepalen wat we hebben gegeten. Toen de twee scouts eenmaal terug waren konden we het eten gaan koken. We hebben een yell gedaan en gegeten.
Daarna nog effe de afwas (en ook de ‘strafwas’) gedaan en toen we daar eenmaal mee klaar waren gingen mochten we lekker chillen (badmintonnen, frisbeeën en weerwolven van wakkerdam gespeeld. Voor het avondspel hebben we Weerwolven van Wakkerdam gespeeld bij het kampvuur. Daarna zijn we lekker naar bed gegaan. en we sliepen als roosjes...
Gr. Daisy en Ward.

De rest van de dagen is het niet gelukt een verslag te maken, dus moeten we het met de foto's doen.

myFlickrEn er is zelfs nog een extra serie foto's van het kamp beschikbaar: