Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Scouts Zomerkamp 2012

Hoewel het kamp voor de scouts op zaterdag 30 juni begon, begon het vanaf donderdagavond 28 juni voor iedereen toch wel spannend te worden. De Slek stond al vol materialen, de bagage werd ingeleverd en stafleden waren nog tot diep in de nacht bezig met de laatste programma voorbereidingen.

Vrijdagmorgen waren de stafleden (Nicole, Raymond en Gerard) met de hulp van Roeland al vanaf ’s ochtends vroeg in de weer met de auto en aanhanger om alle materialen al naar het kampterrein te brengen en het kampterrein in te richten en op te bouwen. Het kampterrein was toen nog verlaten… behalve onze stafleden, de huismeester, zijn vrouw en hun twee kleinkinderen was er nog niemand op de Heikop. Hoe anders was het toen de scouts er arriveerde…

Zaterdag 30 juni 11:00 alle scouts zijn met hun fiets bij de Slek en het kamp wordt geopend bij de vlaggenmast. Dan wordt de openingsceremonie onderbroken door iemand met een beetje een gek Engels/schots accent… Hij beweert van ScotlandYard te zijn en komt met nogal vreemde routebeschrijving naar de ScoutlandYard (Even voor de leken: ScoutlandYard is een divisie van de beroemde ScotlandYard, speciaal opgericht voor het opsporen van mr.X. Een beruchte crimineel die Sir Robert Peel maar al te graag achter de tralies ziet. Er is alleen een maar… ScotlandYard beschikt niet over kennis van verschillende kaart-, tocht-, survival- en speur-technieken. Iets wat de scouts met hun ogen dicht en één hand op de rug kunnen, vandaar dat de scouts hiervoor gevraagd zijn. Naar wat gepuzzel weten alle scouts wat de bovenstaande routebeschrijving betekent en vertrekken alle vier de patrouilles één voor één met de fiets naar het kampterrein.

Onderweg zijn de nodige hindernissen genomen en obstakels overwonnen. Na zo’n ruime 35 km gefietst te hebben komen één voor één alle patrouilles aan op het kampterrein in de Brunssummerheide. Goed, een enkele patrouille vond de 35 km wat kort en heeft een flinke detour via Heerlen centrum gemaakt maar uiteindelijk komt ook deze patrouille aan bij ScoutlandYard.

Op het terrein even uitpuffen van de fietstocht en lekker van de zon genieten, daarna bouwt elke patrouille het eigen kampement op en kan de patrouilletent ingericht worden met de persoonlijke bagage. Maar dan moet natuurlijk wel het bagagenet loskomen.

Terwijl de scouts druk bezig zijn met het opbouwen van het kampement maakt de staf een heerlijke macaroni maaltijd klaar met een lekkere frisse salade.

Het was nog even behoorlijk spannend, maar uiteindelijk hebben de scouts prima bewezen dat ze instaat zijn om zich te verplaatsen in criminelen en zijn deze zorgen van ScotlandYard weggenomen. De scouts kunnen met een gerust hart gaan slapen, wetende dat morgen een grote dag wordt waarin naar Mr. X gespeurd gaat worden. Na de dagelijkse nabespreking en voorbespreking kan ook de staf het bed opzoeken.

Maar toen we van de Roode Beek terugkwamen op het ScoutlandYard terrein sloeg de ‘chill-sfeer’ in één keer om… Mr. X. had een bezoekje gebracht aan het onbewaakte ScoutlandYard terrein en had hier verschillende spullen weggenomen. Bij zowel de vier patrouilles als bij de staf ontbraken spullen, zoals pannen, lucifers, bestek, mokken en kookgerij. Erg vervelend, zeker als je net wilt gaan koken! Gelukkig hadden de scouts snel door dat door het samenwerken en delen van spullen het probleem toch minder groot was dan eerst leek!

Ondanks dat de scouts er een oplossing voor hadden gevonden, laten ze natuurlijk niet ongemerkt spullen van het terrein wegnemen. Al helemaal niet wanneer dit door Mr. X. gedaan is… Er aanwijzingen te vinden en doormiddel van vingerafdrukken, contact met een slecht verstaanbare Engelssprekend persoon, een database van vingerafdrukken en het kraken van een code kon ’s avond nog alle spullen teruggevonden worden. De opluchting bij alle ScoutlandYard-ers was vanzelfsprekend groot!

De zwembadactie van gisteren was leuk en we zijn weer allemaal schoon geworden, maar het heeft helaas niet bijgedragen aan het vangen van Mr. X. Hoewel we erg warm waren is het Mr. X. gelukt om net op tijd te ontkomen. Mr. X. is halsoverkop vertrokken en vindt het wat te heet worden onder de voeten... Hij wil graag zo snel mogelijk ver weg. Uit betrouwbare bron is vernomen dat hij donderdagochtend naar het centrum van Heerlen gegaan is  om daar de spullen de stelen om zich onherkenbaar te vermommen. Dus de scouts fietsen zo snel mogelijk naar het centrum van Heerlen om opdrachten uit te voeren en Mr. X. in de kraag te vatten. De verschillende opdrachten zijn een ware speurtocht door het centrum van Heerlen, winkel in en winkel uit om erachter te komen waar Mr. X. geweest is en wat hij in die winkel gestolen heeft om z’n vermomming compleet te maken. Uiteindelijk komen de scouts erachter dat Mr. X de trein heeft willen pakken maar dit niet heeft kunnen doen door de bewaking rondom het station. Grote kans dat Mr. X. weer terug gevlucht is naar de Brunssummerheide waar hij tot nu toe nog niet gepakt is.

En als dan het bericht komt dat de ouders bij het terrein zijn, dan kan de bagage van het terrein naar de auto’s van de ouders gesjouwd worden om vervolgens de fietsen in de bakwagen te zetten, met de ouders naar de Slek te rijden, daar de spullen uit te laden, op te ruimen en het geweldig leuke zomerkamp af te sluiten

myFlickr