Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Nieuwjaarswandeling 2016

Vlak voor Kerst kregen we het verontrustende bericht dat Hans en Grietje verdwaald waren. Ze hadden dringend hulp nodig! Daarom verzamelden we op zondagochtend 3 januari bij Uitspanning ‘De Nachtegaal’. 
Extra hulp was gezien de moeilijke taak erg welkom. Voordat de tocht van start ging, werden Bart en Ralf daarom als plusscout geïnstalleerd. Hierna werd de groep in drieën gesplitst. Hans en Grietje bleken aanwijzingen gestuurd te hebben. Voor het eerste deel hadden ze smileys getekend. Daarna volgde een fototocht, een kaart met oleaat en een deel waarbij het kompas gebruikt moest worden. Na een lange, modderige, maar mooie tocht werd de vermoedelijke plaats van Hans en Grietje bereikt. Nog beter was dat er drinken en eten in overvloed was! Nadat de maagjes weer een beetje gevuld waren, werd de omgeving beter bekeken. Tussen de bomen waren een aantal grotingangen zichtbaar. Mogelijk zouden Hans en Grietje daar gevangen gehouden worden. Gelukkig hadden we een paar stoere Explorers, die tijdens de Nieuwjaarswandeling zouden overvliegen naar de Pivo’s en als proef de grot in moesten gaan. De grot bleek prachtig verlicht met kleine kaarsjes en dichtbij een raam met tralies lag een brief van Hans en Grietje. De overvliegers riepen snel de rest erbij en lazen de brief voor:

“Lieve Scoutingvrienden,
Wat lief dat jullie naar ons zijn gaan zoeken! Gelukkig hebben we twee dagen geleden weten te ontsnappen en is de heks onschadelijk gemaakt. We hebben eten en drinken voor jullie achtergelaten zodat jullie op kracht kunnen komen voor de terugreis. Terwijl jullie dit lezen zullen jullie wss al gesmuld hebben van al het lekkers! De heks bleek een enorme kaart te hebben. Daarmee hebben we ontdekt hoe we terug kunnen lopen. Kies bij de geasfalteerde kruising de weg richting het westen. Volg deze westelijk georiënteerde asfaltweg circa een kilometer totdat jullie de Uitspanning ‘De Nachtegaal’ bereikt hebben.
Het gaat jullie goed,
Hans en Grietje”

Met dank aan Levi, Angelique en Peter voor het maken van de foto’s.