Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

Opening Seizoen 2014

Zaterdag 30 Augustus was het dan zo ver: Het thema dit jaar was Maastricht, de Strijd der Wijken. Iedereen werd uitgenodigd door de burgemeester, die tevens aanwezig was. 

Vrijdagavond waren de materialen al voorbereid en klaargezet, op zaterdag begon het echte werk. Om 09:00 begonnen de stafleden en organisatie met inladen van de aanhanger. Alles moest vervoerd worden naar Uitspanning de Nachtegaal in Meerssen. Daar, in het bos bovenop de berg, werd de seizoensopening dit jaar gehouden.

Om 12:30 begon de officiële opening, waarna ook het traditionele overvliegen plaatsvond. Ditmaal in een stadsbus van Maastricht. De ontvangende speltak stuurde 2 bekwame chauffeurs om de nieuwe speltakleden op te halen. Zo kwamen de leden snel bij hun nieuwe speltak terecht.

Daarna volgde de speluitleg. Iedereen werd verdeeld in groepjes met twee explorers als wijkhoofden. De wijkhoofden waren degenen die hun groepje moesten aansturen. Het was een handelsspel waarin er geld verdiend moest worden, waarmee grondstoffen konden worden gekocht en vervolgens daarvan weer bouwstenen gekocht konden worden. Geld kon verdiend worden bij posten zoals het survivalparcours, de arbeidsmarkt en het casino. Dit kon dan worden uitgegeven bij de markt, waarna bij de bouwmarkt weer de gekochte grondstoffen geruild konden worden. Natuurlijk was er ook de pauzepost, maar daarvoor had iedereen een consumptiebon gekregen.

De doelen van het spel waren als volgt: de wijk met de mooiste toegangspoort en de wijk met de meeste grondstoffen waren allebei winnaars. Nu was er echter een groepje dat uitblonk in beide gebieden. Dit was niet de Heeg, noch Heer of de Eyldergaard, maar Vroendaal.

Na het spel werden er nog staf- en bestuursleden geïnstalleerd en een PlusScout. Zo werden Sylvie en Kim geïnstalleerd als bestuur. Waarna Sylvie meteen als eer had de Bever stafleden Babiche en Pamela te installeren. Daarna volgden ook de Shanti stafleden Veronique, Fabrice en Ellen. Ook werd Wesley geïnstalleerd als PlusScout.

Na een paar laatste mededelingen vetrok weer iedereen naar huis, met een geslaagde dag achter de rug.

Geschreven door Ruud Gokemeyer

Notitie van redacteur: 

Met dank aan de organisatie Gerard,  Ruud en Kelsey. 

myFlickr