Voorjaarskamp: Belle en de verloren roos

Het is een zonnige ochtend in april. De lente begint, maar de winter zit nog in de lucht. Zo nu en dan komt er een sneeuwvlokje uit de lucht, echt waar!
We zijn in het bos en van de Shanti’s wordt een moeilijke opdracht verwacht. Ze moeten namelijk magische bloemen zoeken om Belle te redden uit het kasteel van het Beest. Daarom verzamelen de Shanti’s al hun kracht en moed. Ze vinden heel wat magische bloemen. Maar zou het goed genoeg zijn voor het Beest?
Eerst zullen ze nog een verre reis afleggen met de trein en te voet om bij het paleis aan te komen. De bloemen nemen ze uiteraard mee.
Gelukkig worden de kinderen hartelijk ontvangen door het personeel en mogen ze ranja drinken en buiten spelen.
Als het Beest de bloemen ziet is hij helaas nog niet helemaal tevreden. Hij wil een roos. Alle andere bloemen zijn niet goed genoeg. Belle wordt nog niet vrij gelaten.
De kinderen mogen wel in zijn paleis eten en blijven slapen.
Na het avondeten komt er een rozenhandelaar! Wat een geluk!
Hij vraagt de kinderen een moeilijke kleurencombinatie te ontcijferen. Daarmee zal een magische roos vrijgegeven worden.
De combinatie wordt gekraakt en de kinderen krijgen de magische roos. Het Beest is heel blij met de roos en Belle wordt vrij gelaten. Als bedankje mogen de kinderen film kijken. Daarna gaat iedereen slapen.
De volgende morgen is het Beest heel onrustig. Hij heeft niet kunnen slapen. Hij heeft namelijk een geheim…. Hij is helemaal verliefd op Belle, maar durft het niet goed te zeggen. De Shanti’s besluiten om het Beest te gaan helpen. Ze schrijven gedichten en maken kleine rozen. Ook wordt er servies geknutseld. Dit zorgt ervoor dat het paleis in een feestelijke stemming komt.
Belle is er ook helemaal warm van geworden.
Schuifelend en verlegen vertelt het Beest dat hij verliefd is op Belle. Eerst is Belle ook verlegen, maar daarna vertelt ze dat ze ook een oogje heeft op het Beest.
Er volgt een prachtige dans. Tijdens de dans verandert het Beest in een prins. Ook het servies (de klok, de theepot en de kaars) transformeren naar mensen.
Er volgt een uitgebreid feest met dans en muziek.
Belle en de prins leefden nog lang en gelukkig

Dank je wel Shanti’s voor jullie hulp en gezelligheid!

 

Geen reactie's

Geef een reactie