Shanti-ZK19: welkom in Camelot

Na weken wachten was het eindelijk zover: we mochten op audiëntie bij Koning Uther komen om de festiviteiten ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van Camelot bij te wonen!

Nadat we samen met de hele groep een liedje hadden ingestudeerd werden we door Koning Uther welkom geheten op zijn kasteel. Hierna gingen we samen in ons kampement aan de slag met Middeleeuwse workshops om de festiviteiten van vanavond voor te bereiden: de kok had nog hulp nodig met het bakken van poffertjes, bij de kaarsenmaker konden kinderen zelf kaarsen maken, de hofdichter had nog hulp nodig met het schrijven van naambordjes en de kinderen konden tot slot ook nog een Middeleeuws stokpaard maken. 

Na de gezellige open pottenavond (met de hele groep) kwam Merlin naar de Shantis toe: hij had hun hulp nodig! Merlijn – een magiër en dienstknecht van Prins Arthur – heeft geruchten gehoord dat er ergens in Camelot nog een verloren gewaand drakenei zou liggen! Merlijn wilt dit drakenei vinden, voordat het ei vernietigd wordt of – erger nog – de heks Morgana het ei in handen krijgt. Gelukkig kwam ridder Lancelot langs die mogelijk wist waar het drakenei ligt. Middels een spannend Avondspel in het bos ontdekten we de locatie van het drakenei en konden we het ei naar ons kampement smokkelen. Helaas bleek het drakenei nep te zijn; er lag wel een aanwijzing in met allerlei vreemde tekens! Merlijn gaat vandaag (maandag) op onderzoek uit en de kinderen gaan ondertussen samen met de rest van de groep met de bus naar Irrland!

Geen reactie's

Geef een reactie