Doe nu je bestelling via onze SponsorKliks link >>>
Toggle Bar

 • Speculaasactie 2018 - bestelformulier

  Speculaasactie 2018 - bestelformulier

  Bestel nu je Sinterklaas lekkernijen! Ook dit jaar verkopen wij weer de lekkerste speculaas! Wil je ook iets bestellen, vul dan onderstaand formulier in: Read More
 • Foto's Nieuwjaarswandeling '18

  Foto's Nieuwjaarswandeling '18

  Op 7 januari 2018 verzamelde zich een gezellige groep op de parkeerplaats van Fort Eben-Emael. Read More
 • Er zijn weer truien!

  Er zijn weer truien!

  Bestel nu! Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Wie zijn wij

Wij home

Scouting Fons Olterdissen is één van de oudste verenigingen van de Maastrichtse wijk De Heeg. In ons eigen gebouw vinden wekelijks opkomsten plaats voor alle leeftijdsgroepen.
LEES VERDER >

Over Scouting

Scouting home

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.
LEES VERDER >

Ik wil er ook bij !!!

lidworden home

Dat horen we graag. Stuur even een mailtje, dan krijg je snel een antwoord. De jongste leden zijn 5 en de oudste 21 jaar. Maar ook voor vrijwilligers is plaats!
LEES MEER >

Verslag en foto's zoals eerder verschenen op de oude website door Rebo
Omdat de foto's niet meer gekopeld zijn aan tekst kan het verslag soms wat vreemd lezen. Denk de foto's er dus bij.   

Vrijdag 15 oktober was het zover, de 4e editie van de expeditie Joti ging van start. 56 teams (!) verdeeld over Noord- en Zuid- Limburg, bestaande uit een cryptoteam in het scoutinggebouw of op een andere plek waar internetverbinding aanwezig was en een mobielteam die met de auto's diverse locaties in Limburg bezocht voor aanwijzingen te zoeken èn soms zelf opdrachten uit te voeren. Op een van die posten stond ons groepslid René, samen met ons oud groepslid Stef.

Locatie was aan de voet van de Wilhelminatoren te Valkenburg, ook wel de parkeerplaats/achteringang van het Sprookjebos. 'Lichtend dilemma' was de naam van de post. Met een 20-zijdige dobbelsteen werd gedobbeld welke en hoeveel opdrachten uitgevoerd moesten worden. Die opdrachten stonden op papierenzakjes met daarin lichtgevende kaarsjes.
Nu was het juist op die avond aan het regenen en daarom was een afdak gemaakt boven die brandende kaarsjes en papieren zakjes (foto links). Als ontvangst- en wachtruimte voor de postbemensing werd een afdakje gebruikt.
Na een klein uurtje wachten kwam de eerste groep direct gevolgd door de tweede groep.
Doorgaans waren het vrij eenvoudige opdrachten. Vijf strikjes maken in het haar van een groepsgenoot of je groepsgenoten kussen zodat er lippenstift op de wang achterbleef waren voor sommige de lastigste.
Ter vermaak van de postbemensing en de deelnemers was er verse popcorn gemaakt.
Eén kier liep het een beetje mis met zo'n papieren zakje met een kaars erin, maar verder was het een avond met enthousiaste actieve puzzelende en creatieve mensen, kortom weer een leuke scoutingavond !